Να λάβουν μέτρα οι ίδιες οι διοικήσεις, γιατί θα αναγκαστεί να τα υιοθετήσει η κυβέρνηση, ζητά το υπουργείο Οικονομικών από τους φορείς που για δεύτερο τρίμηνο έχουν βρεθεί εκτός στόχων.

Από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα ανακοινώθηκε ότι από τα 27 νομικά πρόσωπα – φορείς Γενικής Κυβέρνησης με προϋπολογισμό άνω των 20 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους:

– 2 φορείς (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ΚΕΕΛΠΝΟ) δεν έχουν υποβάλει στοχοθεσία,

– 16 φορείς βρίσκονται εντός του στόχου,

– 2 φορείς (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εθνική Λυρική Σκηνή) παρουσιάζουν απόκλιση από το στόχο, ωστόσο βελτίωσαν τα αποτέλεσμά τους το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με αυτό του πρώτου τρίμηνου του τρέχοντος έτους, ενώ αντίστροφα τα αποτελέσματα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) το δευτέρου τρίμηνο παρουσίασαν αρνητική απόκλιση σε σχέση με αυτή του α΄ τριμήνου, και

– επτά φορείς παρουσιάζουν για δεύτερο τρίμηνο απόκλιση από τον στόχο που έχει τεθεί.

Τα νομικά πρόσωπα που παρουσιάζουν για δεύτερο τρίμηνο απόκλιση από τους στόχους είναι ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδος (ΟΚΧΕ), το Πράσινο Ταμείο, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, ο Ειδικός Λογαριασμός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Στο πλαίσιο αυτό από το υπουργείο σημειώνεται ότι οι όποιες αστοχίες εμφανίζονται δικαιολογούνται εν μέρει, αλλά «ειδικά για τα νομικά πρόσωπα που παρουσιάζουν για δεύτερο τρίμηνο αποκλίσεις από τους τριμηνιαίους στόχους θα πρέπει τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα να μεριμνήσουν για τις αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις μείωσης των αποκλίσεων. Σε διαφορετική περίπτωση μη συμμόρφωσης θα πρέπει να εφαρμοσθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 1 παρ. 5 της από 18-11-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ενσωματώθηκε στο ν. 4111/2013».

Facebook Comments