Μία μέρα έχει στην Αθήνα η UBS και οι επαφές με τις εισηγμένες έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο…  Αν και η συσσώρευση φαίνεται ότι συνεχίζεται, ωστόσο, οι διαθέσεις των επενδυτών δείχνουν συνέχεια στην αντίδραση, παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης του Χ.Α. βρίσκει εμπόδιο στην περιοχή των 1.000 μονάδων. Σημειωτέον, ότι εδώ και μία εβδομάδα η αγορά κινείται στις παρυφές των 1.000 μονάδων, τις οποίες διασπά προσωρινά, αλλά επανέρχεται κάτω από αυτές.

Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές και δεν έχουν καμία σχέση με τα 100 και τα 150 εκατ. ευρώ της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, τότε που έγινε η αποφασιστική κίνηση προς τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, σημειώνουν οι αναλυτές.

Η αγορά κινείται στη σκιά της αποχώρησης του ομίλου Βιοχάλκο από την Ελλάδα με κατεύθυνση το Βέλγιο, με επιχείρημα την πρόσβαση στις αγορές για χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του ομίλου. Η μετοχή υποχώρησε κατά 3,6%, στα 3,97 ευρώ και χαμηλό έτους τα 3,06 ευρώ.

Ωστόσο, η UBS φέρνει καλά νέα για τις εισηγμένες και το Χ.Α., με σημαντικότερο, το ενδιαφέρον των πελατών της να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και  την Ελληνική οικονομία γι’ αυτό και έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πελάτες του Ελβετικού οίκου ενδιαφέρονται τόσο για τις αποκρατικοποιήσεις, όσο και για ακίνητα του Δημοσίου που βγαίνουν σε πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η μετοχή που κλέβει την παράσταση είναι αυτή της ΕΥΔΑΠ, που μετά την αναβάθμιση από την Eurobank Εquities, το χαρτί υπεραποδίδει.

Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 5,33%, στα 7,90 ευρώ και η τιμή στόχος που έχει δώσει η Eurobank είναι τα 10,40 ευρώ. Τα χαμηλά έτους διαμορφώνονται στα 4,65 και η κεφαλαιοποίησή της στα 841 εκατ. ευρώ. Ισχυρές εντολές βγήκαν και στη MIG, που έκλεισε με άνοδο 4,24%, στα 0,3690 ευρώ, με την εταιρεία να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Επιστροφή στην ανοδική τροχιά και για την Alpha, στα 0,584 ευρώ, Πειραιώς, στο 1,33 και Εθνική στα 3,14 ευρώ. Οι ξένοι έδωσαν ώθηση στην Coca Cola, στα 23,69 ευρώ με υψηλό έτους τα 23,75 ευρώ, Ιντραλότ 1,83%, στο 1,67 ευρώ, come back για τη ΜΕΤΚΑ και τον Μυτιληναίο με τη διοίκηση του ομίλου να κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων, λόγω της σημαντικής βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών και των προοπτικών του ομίλου σε ένα εξαιρετικά αντίξοο οικονομικό περιβάλλον. Κέρδη για τον Τιτάνα, τη ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ. Απώλειες 2% για τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ και την ΕΧΑΕ, η οποία βλέπει μικρές απώλειες στα μεγέθη της από την απώλειες της Βιοχάλκο. 

Facebook Comments