Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Βιοχάλκο την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών, πριν τη συγχώνευση με απορρόφηση από τη βελγική θυγατρική Viohalco SA.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση έχει αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης της Βιοχάλκο στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, επ’ ωφελεία της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των θυγατρικών της εταιρειών.

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Δεδομένης της περιορισμένης ρευστότητας από την οποία πλήττεται η ελληνική οικονομία και παρά τη στήριξη που έχει λάβει ο όμιλος από τις ελληνικές τράπεζες, η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη Βιοχάλκο είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των θυγατρικών της εταιρειών και να καλυφθούν σε ανταγωνιστικό κόστος οι αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε μία προοπτική αξιοποίησης του συνόλου της υφιστάμενης και της προστιθέμενης παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου.

Επισημαίνεται ότι ο όμιλος υλοποιεί τριετές επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 300 εκατ. ευρώ, σε ελληνικές θυγατρικές του, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς τους και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων αυξημένης προστιθεμένης αξίας.

Η συγχώνευση δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας στις ελληνικές θυγατρικές, αντιθέτως δημιουργεί δυνατότητες για την αύξηση της απασχόλησης σε αυτές, συνεπεία των νέων επενδύσεων.

Η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη Βιοχάλκο αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την περαιτέρω ανάπτυξη των θυγατρικών της εταιρειών, μέσω της μεγέθυνσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε ένα άκρως απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Facebook Comments