Νέο χαμηλό “περιμένει” το χρυσό το 2014 λόγω της επιτάχυνσης της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμά η Goldman Sachs.

Οι αναλυτές των εμπορευμάτων Damien Courvalin και Jeffrey Currie επισημαίνουν ότι μία σειρά από ελαφρώς απογοητευτικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας (οικονομικό κλίμα, λιανικές πωλήσεις και αγορά εργασίας), τα οποία ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, θα στηρίξουν την τιμή του χρυσού φέτος.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η εκτίμησή τους διατυπώνεται ενόψει της συνεδρίασης της Federal Open Market Committee (FOMC) κι ενώ αναμένεται η Fed να ανακοινώσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων μετά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι παράγοντες αυτοί θα κάμψουν την πτωτική πορεία του χρυσού, αλλά, αναμένουν νέα κάθοδο των τιμών του πολύτιμου μετάλλου τον επόμενο χρόνο, καθώς η οικονομική ανάπτυξη θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω.

Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα πλήξει το χρυσό, ο οποίος θεωρείται “ασφαλής παράδεισος” σε περιόδους κρίσης, καθώς οι επενδυτές δεν θα φοβηθούν να στραφούν σε πιο ριψοκίνδυνες επιλογές, όπως οι μετοχές, λένε οι αναλυτές.
Η Goldman αναμένει η τιμή του χρυσού να πέσει στα 1.050 δολ. η ουγγιά το 2014, πτώση της τάξης του 20% σε σχέση με τις τωρινές.

 

Facebook Comments