Έπειτα από μία εβδομάδα παραμονής κάτω από τις χίλιες μονάδες, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για το βήμα πάνω από τα επίπεδα αυτά. Πρόκειται για κίνηση που πείθει την αγορά, αφού η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει, ενώ οι ξένοι οίκοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως η UBS, για επαφές με την κυβέρνηση και εισηγμένες εταιρείες.

«Φαίνεται ότι τα πράγματα καλυτερεύουν σε επίπεδο αριθμών για την Ελλάδα κι αυτό αρέσει στους ξένους», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Asset Management κ. Θ. Κρίντας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δυναμική είναι υπεραρκετή για να κρατά τις τιμές ψηλά και το ενδιαφέρον ζεστό. Από τη σημερινή κίνηση στην αγορά φαίνεται ότι η αγορά όχι απλά θέλει να ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες, αλλά και να δημιουργήσει βάση πάνω από αυτές. Οι ξένοι έχουν ρίξει λεφτά και οι υπόλοιποι «παοικούντες» αρχίζουν και διαμορφώνουν θετική στάση για την Ελληνική οικονομία και το Χ.Α. Όπως όλα δείχνουν τα νούμερα βγαίνουν στην Ελλάδα. Μετά τις Γερμανικές εκλογές θα ζήσουμε ωραίες καταστάσεις στην αγορά», καταλήγει ο κ. Κρίντας.

Ισχυρή είναι η κίνηση που βγαίνει στην Πειραιώς, η οποία ενισχύεται πάνω από 3%, η Εθνική σχεδόν κατά 25 και η Alpha περίπου κατά 1%. Πλην όμως. Έπειτα από δύο μέρες έντονων απωλειών, σε θετικό πρόσημο περνάει η Βιοχάλκο με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ παρόμοιο ποσοστό ανόδου καταγράφει η μετοχή των ΣΩΛΚ. Ισχυρές εντολές για τον Μυτιληναίο που πλησιάζει τα 5 ευρώ και τη ΜΕΤΚΑ που διαπραγματεύεται στα 11,80 ευρώ. Κέρδη 2,4% για την ΕΧΑΕ, στα 6,31 ευρώ, Folli Follie στα 18,75 ευρώ, με υψηλό τα 19 ευρώ, ΟΤΕ στα 7,71 ευρώ και υψηλό τα 7,81, ΔΕΗ στα 8 ευρώ με υψηλό στα 8,49.

Οι συναλλαγές πάντως, δεν είναι αυτές που θα μπορούσαν να ήταν με την αγορά πάνω από τις χίλιες μονάδες, διαμορφούμενες στα 19 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments