Την ανοδική τους πορεία συνεχίζουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει η Fed για τη νομισματική πολιτικής της.

Από τους επιμέρους κλάδους, οι μετοχές των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι αυτές που σημειώνουν ισχυρά κέρδη.

O FTSE ενισχύεται 0,165 στις 6.851 μονάδες, μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών της BoE, που έδειξαν ότι τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας επιθυμούν να διατηρηθεί ως έχει η νομισματική πολιτική. Η άνοδος που έχει ο τίτλος της Standard Chartered ξεχωρίζει στο Λονδίνο.

Ο CAC σημειώνει άνοδο 0,52% στις 4.168 μονάδες, με τη μετοχή της Societe Generale να ξεχωρίζει στη γαλλική αγορά.

Ο DAX σημειώνει άανοδο 0,49% στις 8.640 μονάδες, ξεπερνώντας για λίγο το ιστορικό υψηλό των 8.646 μονάδων. Η μετοχή της Heideberg Cement ενισχύεται μετά από την αναβάθμιση σύστασης από την Goldman Sachs, ενώ αντίθετα, πτωτικά κινείται ο τίτλος της Hochtief.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο iBEX 35 ενισχύεται 0,54% στις 9.040 μονάδες, με το χαρτί της Banco Santander να ενισχύει τη Μαδρίτη. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,57% στις 17.855 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,345 στις 313 μονάδες.

Η προσοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας  είναι στραμμένη στη διήμερη συνάντηση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον των αγορών επικεντρώνεται γύρω από το αν η Fed θα προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής που τηρεί τα τελευταία 5 χρόνια.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,3% αυξήθηκε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, γράφοντας άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Facebook Comments