Έχει μειωθεί ο ρυθμός αντίδρασης της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς στη συνεδρίαση της Τετάρτης και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανησυχία για πολιτική αναταραχή που με αφορμή τη δολοφονία στον Πειραιά και τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται θα αποτελέσουν τη σημαία για διαμαρτυρίες ενάντια στην κυβέρνηση και την λιτότητα.

Αυτό, τη στιγμή που η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και πραγματοποιεί νέα σειρά ελέγχων, ενώ το αίτημα του πρωθυπουργού για χαλάρωση των μέτρων δεν έτυχε ευήκοα ώτα στις Βρυξέλλες κατά τη χθεσινή του επίσκεψη.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επενδυτές επικεντρώνονται σε μεμονωμένα  χαρτιά και όχι στο σύνολο του ταμπλό, προκαλώντας μία τάση συσσώρευσης στην περιοχή των 1.000 μονάδων. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται κοντά στα 43 εκατ. ευρώ και όσο περνά η ώρα, οι επενδυτές ανησυχούν για ενδεχόμενο bear trap, αφού δεν δημιουργούνται καταλύτες για να συμπαρασύρουν τις μετοχές σε μία γενικευμένη άνοδο.

Το καλό σενάριο για την Ελλάδα μεσοπρόθεσμα πάντως, θα μπορούσε να είναι η συγκυβέρνηση Μέρκελ με τους Σοσιαλιστές του Στάινμπρουκ, συγκροτώντας μία κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι τόσο σκληρή απέναντι στα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει ο Ευρωπαϊκός Νότος, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

Κέρδη πάνω από 2% για τον ΟΛΠ, ενόψει του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος των Κινέζων και της προοπτικής ιδιωτικοποίησής του, κέρδη πάνω από 1% για Μυτιληναίο και Ιντραλότ, εταιρείες οι οποίες τυγχάνουν της προσοχής των ξένων θεσμικών, ενώ σε θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Τιτάνας, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Folli Follie.

Πιέσεις βγαίνουν στην MIG, την Coca Cola, την Jumbo και τη ΔΕΗ, ενώ γύρισαν Εθνική, Alpha και Πειραιώς.

ΧΣ

Facebook Comments