Mεικτά πρόσημα καταγράφει η Wall με τον Standard & Poor’s 500 να πλησιάζει το υψηλό ρεκόρ του, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Fed για το εάν θα χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της.

Αυτή την ώρα ο Dow καταγράφει απώλειες 0,09% στις 15.515 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 1.706 μονάδες, πολύ κοντά στο ρεκόρ όλων των εποχών των 1.709,67 μονάδων που είχε αγγίξει στις 2 Αυγούστου. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,17% στις 3.752 μονάδες.

Η FedEx  καταγράφει κέρδη της τάξης του 2,6% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Dollar Tree σημειώνει άνοδο 2,9% μετά την υιοθέτηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. Δολ.

Ράλι καταγράφει και ο τίτλος της Adobe Systems, που ανεβαίνει 7,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πελάτες,που κάνουν χρήση των online υπηρεσιών τους, ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

“Φαίνεται ότι το tapering από τη Fed είχε υπερτιμηθεί”, λέει στο Bloomberg o Stephane Ekolo, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής Ευρώπης της Market Securities . “Οι περισσότεροι επενδυτές περιμένουν από τη Fed να μειώσει σταδιακά τη μηνιαία αγορά ομολόγων, μία μείωση που θα κυμανθεί μεταξύ 5 δισ. και 15 δισ. δολαρίων.

Υστερα από διήμερη συνεδρίαση η Fed αναμένεται να ανακοινώσει απόψε την απόφαση της. Οι αναλυτές είναι διχασμένοι ως προς το ακριβές ποσό, που θα αφαιρέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ από τα 85 δισ. που διαθέτει κάθε μήνα για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η  ανέγερση νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,9% στις 891.000 ετησίως, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση της τάξης του 2,3%. Παράλληλα, οι εκδόσεις οικοδομικών αδειών μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 3,8%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 0,4%.

Facebook Comments