Ύφεση περίπου 3,8% θα εμφανίσει η ελληνική οικονομία το 2013, ηπιότερη δηλαδή από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με δήλωση τιυ υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την οποία επικαλείται το Reuters.
 
Μιλώντας λίγο αργότερα σε συνέδριο, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η οικονομία οδεύει προς την ανάκαμψη, επικαλούμενος κυβερνητικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο.
 
«Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο, για πρώτη φορά τουλάχιστον από την έναρξη της κρίσης, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία», τόνισε ο Στουρνάρας. «Για πρώτη φορά, εκτιμούμε ότι το ΑΕΠ επεκτάθηκε σε τριμηνιαία βάση», είπε.
 
Σύμφωνα με τα μη εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτό τον μήνα, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο.
 
Ο κ. Στουρνάρας έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από την εξαετή ύφεση. «Οι δείκτες φανερώνουν μια τάση στην ελληνική οικονομία, προς ηπιότερη ύφεση και αργά προς την ανάκαμψη», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Facebook Comments