Την διερεύνηση της υπόθεσης του Noor-1 και των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών σε όλα τα επίπεδα επιχειρεί η αντιπολίτευση καθώς μετά την πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, το σύνολο της αντιπολίτευσης ζήτησε να αποσταλεί άμεσα κλήση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Για διαδικαστικούς και τυπικούς λόγους η Πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε τον αίτημα του Σπύρου Λυκούδη να προσέλθει στην επιτροπή ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για δημοσιεύματα των ΜΜΕ που τον αφορούν γύρω απο τις συνομιλίες του με τον Ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Το αίτημα Λυκούδη που στήριξαν στη επιτροπή και τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε  από την κ.Χριστοδουλοπούλου για τυπικούς λόγους γιατί όπως είπε είναι αόριστο και ελλιπές και δεν αναφέρετε σε συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα επικαλέστηκε και το άρθρο 43Α του κανονισμού της βουλής προκειμένου να στηρίξει την άποψη της.

Σημειώνεται ότι παρότι ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής για την υπόθεση του Noor 1 και την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου σε αυτή, αλλά η ΝΔ δεν πτοήθηκε και κλιμακώνοντας την προσπάθεια ελέγχου της κυβέρνησης, κατέθεσε την Παρασκευή το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής.

Με το αίτημά της η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου αυτή να διερευνήσει τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας από την εμπλοκή του στην υπόθεση Noo1, αφού όπως επισημαίνεται ο κ Καμμένος έχει ομολογήσει τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, καθώς και άλλων στελεχών ή λειτουργών.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για το σύστημα παράλληλων πληρωμών, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών το είχε παρουσιάσει στον πρωθυπουργό στο σπίτι του κ. Τσίπρα στην Κυψέλη ήδη από το Νοέμβριο του 2014.

Το σχόλιο του Μαξίμου

Οι πραγματικοί λόγοι που η ΝΔ καταφεύγει στις Εξεταστικές είναι επειδή η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σχολιάζει το Μαξίμου, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η Νέα Δημοκρατία τους τελευταίους μήνες ενορχήστρωσε και εκτέλεσε μία τεράστια επιχείρηση καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας, με ψευδοπροφητείες δυστοπίας και συντέλειας, η οποία ακυρώθηκε πλήρως με την ολοκλήρωση της Β’ Αξιολόγησης, τη συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, γεγονός που αξιολογήθηκε θετικά από τους διεθνείς παράγοντες, τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές» σημειώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Όπως αναφέρει η κυβέρνηση, η ελληνική οικονομία, ανακάμπτει σταθερά και αυτό γίνεται για άλλη μία φορά σαφές με συγκεκριμένα στοιχεία:

•Η ανεργία συνεχίζει την πτωτική της τάση και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του 2017 ανήλθε σε 21,7% έναντι 23,6% τον Απρίλιο του 2016. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου χάθηκαν 543.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας, επί Παπαδήμου, χάθηκαν 93.000 θέσεις και την περίοδο Σαμαρά – Βενιζέλου χάθηκαν 259.000 θέσεις εργασίας. Στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια θετικό ισοζύγιο και μάλιστα κατά τουλάχιστον 300.000 νέων θέσεων εργασίας.

•Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο συστάσεων – διαγραφών επιχειρήσεων κατά 2.259 επιχειρήσεις. 

•Τα ελληνικά διετή και δεκαετή ομόλογα παρουσιάζουν ραγδαία αποκλιμάκωση με τις αποδόσεις (04.07.2017) για παράδειγμα του ομολόγου λήξης 17/4/2019 να υποχωρεί στο 3,40% που είναι νέο χαμηλό από τον Ιανουάριο του 2010. 

•Είναι επίσης ενδεικτική η πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Το ΧΑΑ κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των χρηματιστηρίων παγκοσμίως με βάση την απόδοση, με άνοδο 30,71% από την αρχή του έτους.

•Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί, με προοπτική ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω διαπραγμάτευσης, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 0,4%. 

•Η καταναλωτική δαπάνη την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 1,5% (νοικοκυριά κατά 1,7% και Δημόσιο κατά 1%), οι επενδύσεις σημείωσαν αύξηση κατά 11,2% και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,8%. 

•Ο τουρισμός αναμένεται να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 30 εκατομμύρια επισκεπτών για φέτος.

•Ο οίκος Moody’s, αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ελληνικών τραπεζών, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν, επιτέλους, μετά από πάρα πολύ καιρό, αρχίσει να δανείζονται στις διεθνείς αγορές χρήματος με ανταγωνιστικά επιτόκια.

«Είναι εμφανές γιατί η ΝΔ πλέον ξέχασε την καταστροφολογία και ζητάει εξεταστικές» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές. 

img_20170706_124452.jpg (2448×3264)

Καμμένος: Πρόκειται για εγκληματικό σχεδιασμό

Οι πρωτοβουλίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης προκαλούν νέα οργισμένη αντίδραση του Καμμένου που μιλάει για εγκληματικό σχέδιο. 

«Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους.

Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων του προς τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου NOOR1 και τηλεφωνικές συνομιλίες του με εμπλεκόμενο στην υπόθεση την ώρα της σύλληψης της συμμορίας και της κατάσχεσης των ναρκωτικών.

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει.

Facebook Comments