Το ευρώ εκτοξεύεται σήμερα σε υψηλό τρεισήμισι ετών έναντι του γεν, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα που θεωρείται ως «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές, βρέθηκε σήμερα εκ νέου υπό πίεση, αφού η απόφαση της Fed οδηγεί τα assets υψηλού ρίσκου, τα εμπορεύματα  και τα νομίσματα σε ράλι. Σημαντική άνοδο σημειώνει και έναντι του δολαρίου αγγίζοντας τα υψηλά 7μισι μηνών.

Το ευρώ άγγιξε νωρίτερα το 133,95 έναντι του γεν στην πλατφόρμα συναλλαγών της EBS, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο το 2010, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 1.12%.

Και το δολάριο εμφανίζεται ισχυρότερο σήμερα έναντι του γεν, κατά 1% στα 98,95, ανακάμπτωντας από τις χθεσινές απώλειες.

Ωστόσο, το αμερικάνικο δολάριο δεν τα πάει και τόσο καλά σήμερα έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, αφού αγγίζει τα χαμηλά επτά μηνών μετά την απόφαση-έκπληξη της Fed.

Όπως  σχολιάζουν οι αναλυτές, ήταν αναμενόμενο να «χτυπηθεί» το δολάριο σήμερα, αφού μόνο σε πείρπτωση μεγάλης μείωσης του προγράμματος αγορών της Fed, το δολάριο θα σημείωνε ράλι.

Οι απώλειες του δολαρίου έχουν στείλει το ευρώ σε υψηλό επτάμισι μηνών και στο 1,3553 αυτήν την στιγμή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις αρχές του Οκτωβρίου, το ευρώ μπορεί να εκτοξευθεί στο 1,37 έναντι του δολαρίου, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στον επικεφαλής, Μάριο Ντράγκι.

Και η στερλίνα, τέλος, αγγίζει υψηλό οκτώ μηνών έναντι τιου δολαρίου, στο 1,6164, μετά και την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων τριών ετών που σημείωσε χθες, λόγω των ανακοινώσεων της Τράπεζας της Αγγλίας.

Facebook Comments