Κέρδη στο ταμπλό με άνοδο πάνω από 2%, επιστροφή σε υψηλά τριμήνου και αύξηση του τζίρου στα 55 εκατ. ευρώ, περίπου 15 εκατ. ευρώ πιο πάνω από το μέσο όρο της περασμένης εβδομάδας. Είναι αρκετό αυτό για να υποστηρίξει κανείς ότι άλλαξε το κλίμα στην αγορά; «Αν δει κανείς την ποιότητα των funds που έρχονται στην Ελλάδα και τοποθετούνται την περίοδο αυτή, θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για κεφάλαια που επενδύουν σε αναδυόμενες αγορές, με τη διαφορά ότι η Ελλάδα αποτελεί emerging market εντός του ευρώ», υποστηρίζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Solidus ΑΧΕΠΕΥ κ. Στρ. Πολυχρονέας.

Κατά την άποψή του, «η σωστή επενδυτική στρατηγική είναι τοποθετήσεις από πλευράς ιδιωτών και συμμετοχή στην αντίδραση της αγοράς, αλλά με ρευστοποιήσεις και κατοχύρωση κερδών με την πρώτη ευκαιρία». Ο ίδιος θεωρεί  ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, το πρωτογεγνές πλεόνασμα, όπως και η ύφεση κάτω από 4% θα επιτευχθούν, όπως όλα δείχνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, πλην όμως, όλοι γνωρίζουν τη διάρθρωση του πλεονάσματος και ταυτόχρονα όλοι ανησυχούν για τις πολιτικές εξελίξεις. Που σημαίνει ότι τα εοπιθετικά funds των αναδυόμενων αγορών, όπως ήρθαν, μπορούν και να φύγουν».

Ο γενικός δείκτης πραγματοποιεί κίνηση στις 1.021 μονάδες, ενώ ο κ. Ν. Καυκάς, υπεύθυνος ανάλυσης της Merit ΑΧΕΠΕΥ υποστηρίζει, «πριν την περαιτέρω αντίδραση θα πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών». Με εξαίρεση τις απώλειες της ΕΥΔΑΠ και της Coca Cola που καταγράφουν απώλειες, οι υπόλοιπες μετοχές του 25άρη συνεχίζουν ανοδικά.

Οι επισκέψεις της UBS και της JP Morgan σε εισηγμένες, φαίνεται ότι πιάνουν τόπο και αντανακλώνται στο ταμπλό. Κέρδη στη Frigoglass και την Βιοχάλκο με άνοδο πάνω από 5%, ενώ ισχυρή αντίδραση με κέρδη 4,55 βγαίνει στην Πειραιώς, 2,76% στην Alpha και 2,25% στην Εθνική. Αγοραστές, επίσης, βγαίνουν σε Τιτάνα, ΔΕΗ και ΟΤΕ με κέρδη άνω του 3%, 2,92% και 2,78% αντίστοιχα.

Αγοραστές και στην Motor Oil, που ενισχύεται με κέρδη άνω του 2%, στα 7,84 ευρώ, 2,25% η ΕΧΑΕ που ανέλαβε την εκκαθάριση της αγοράς παραγώγων στη Ρουμανία. Στα 5 ευρώ ο Μυτιληναίος και στα 12,12 ευρώ η ΜΕΤΚΑ, με τους επενδυτές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο management. Κέρδη 1,65 για τον ΟΠΑΠ, πάνω από τα 8 ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι νέοι μέτοχοι θα αγοράσουν το 33% του Δημοσίου με κεφάλαια που θα προέλθουν από την έκδοση ομολογιακού δανείου.

ΧΣ

Facebook Comments