Στο σημερινό έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitique δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να προεδρεύσει ‘χωρίς φανφάρες’» το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες και στο χαρακτήρα της επικείμενης ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα πρόκειται φέτος –τρία χρόνια μετά τη διάσωσή της – να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα ενώ ταυτόχρονα η Ευρώπη έχει αρχίσει και διακρίνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Η Europolitique αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πρόκειται να ασκήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 για να σηματοδοτήσει την «επιστροφή» της μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Ωστόσο, συνεχίζει, πολλές ελληνικές πηγές παραδέχονται ότι η «επιστροφή» αυτή θα γίνει στις μύτες των ποδιών δεδομένου ότι η πέμπτη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου δεν θα έχει «φανφάρες» όπως οι προηγούμενες, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και του ελέγχου που ασκεί η τρόικα.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει καταθέσει τις λεπτομερείς προτάσεις της (εκκρεμούν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά το πρόγραμμα με την Επιτροπή και με την τρέχουσα λιθουανική Προεδρία), σημειώνει το δημοσίευμα.

Facebook Comments