Μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να «ζυγίζουν» την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγορά ομολόγων.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της  St. Louis Fed, James Bullard, σε συνέντευξή του δήλωσε πως θεωρεί πιθανή τη μείωση του προγράμματος τον Οκτώβριο και την παραχώρηση συνέντευξης τύπου από τον Ben Bernanke μετά τη λήξη της συνάντησης.

Ωστόσο, επισήμανε πως ανησυχεί για το γεγονός ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το στόχο του 2% εκφράζοντας την απορία τους εάν θα είχε νόημα η μείωση του προγράμματος.

Σημειώνεται πως σήμερα λήγουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες παραγώγων, διαδικασία γνωστή και ως quadruple witching. Συγκεκριμένα λήγουν τα futures των χρηματιστηριακών δεικτών, τα options των χρηματιστηριακών δεικτών, τα options μετοχών και τα SSF (συμβόλαια για την αγορά ή την πώληση μετοχών μίας εταιρείας σε μία δεδομένη στιγμή και σε καθορισμένη τιμή). Το quadruple witching συμβαίνει κάθε τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου, του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου, και οι συνεδριάσεις συνήθως χαρακτηρίζονται από μικρό εύρος διακύμανσης και μεταβλητότητα. 

Αυτή τη στιγμή τα futures του Dow υποχωρούν 19 μονάδες, του S&P 500 σημειώνουν απώλειες 2,5 μονάδες, ενώ του Nasdaq ενισχύονται 2,5 μομάδες.

Την Πέμπτη ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 40,39 μονάδες (-0,26%) κλείνοντας στις 15.636,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 5,74 μονάδων (0,15%) και έκλεισε στις 3.789,38 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 3,18 μονάδων (-0,18%) κλείνοντας στις 1.722,34 μονάδες.

Από το χώρο των επιχειρήσεων, την  αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 7,1% αποφάσισε η διοίκηση της Texas Instruments Inc. (TXN). Το  μέρισμα της εταιρείας του τεχνολογικού κάδου θα αυξηθεί στα 30 σεντς ανά μετοχή από 28 σεντς, κίνηση η οποία αναμένεται να κοστίσει 22 εκατ. δολ. επιπλέον το τρίμηνο.

Η New York Times ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει και πάλι να πληρώνει μέρισμα, ύψους 4 σεντς, στους μετόχους μετά την κατάργηση του πριν από τέσσερα χρόνια, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια που άντλησε το τελευταίο διάστημα από την πώληση δραστηριοτήτων.

Τέλος, στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Apple καθώς ξεκινούν οι πωλήσεις του iPhone 5 στην Ευρώπη και στην Ασία.

Facebook Comments