Περισσότερο με άμυνα μοιάζει η σημερινή άγαρμπη διόρθωση που συντελείται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, παρά με το αν έχει προκύψει κάτι εκτάκτως.

Η αγορά αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία, που εκτός απροόπτου, η Ανγκέλα Μέρκελ θα κληθεί να υπηρετήσει την Τρίτη συνεχόμενη θητεία της στην Καγκελαρία, αλλά το ερώτημα είναι αν θα συνεργαστεί με τους Σοσιαλδημοκράτες ή με τους φιλελεύθερους, με τους τελευταίους να μπαίνουν οριακά στην Μπούντεστανγκ, σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ.

Η επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για την αγορά, αλλά και για την οικονομία. Για την αγορά, θα πρέπει να αναμένεται η κατάταξη του Χ.Α. από τον οίκο FTSE. Για την οικονομία, έρχεται η τρόικα στο καθιερωμένο τριμηνιαίο ραντεβού της με την Ελληνική κυβέρνηση.

Μεγάλες απώλειες, άνω του 4% για την Coca Cola, παρά το γεγονός ότι από σήμερα τοποθετήθηκε στον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Ως προς τις άλλες μετοχές, οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο, κατοχυρώνοντας ρευστότητα ενόψει των εξελίξεων που αφορούν στη χώρα, δεδομένου ότι οι ξένοι ανησυχούν πάντα για το ενδεχόμενο πολιτικής αναταραχής.

Πάνω από 55 οι απώλειες στην Πειραιώς, άνω του 4% στα ΕΛΠΕ και την Alpha. Γενικότερα, πωλητές έχουν βγει σε όλες τις μετοχές εκείνες που πρωταγωνίστησαν το τελευταίο διάστημα , όπως Ιντραλότ, MIG, Frigoglass, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος. Θετικό πρόσημο για τον Τιτάνα και τον ΟΠΑΠ, με τις συναλλαγές να πλησιάζουν τα 70 εκατ. ευρώ.

ΧΣ

Facebook Comments