Απώλειες σημείωσε η Wall Street την Παρασκευή, που παρά τις ημερήσιες απώλειές της σε εβδομαδιαία βάση κινήθηκε ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τον James Bullard πρόεδρο της Fed President του St Louis η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να ξεκινήσει το tapering τον Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές πήραν μια ανάσα μετά από τα ιστορικά υψηλά που σημείωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα οι μετοχές.

“Είχαμε μία αυτόματη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της Fed και τώρα η ψυχολογία των επενδυτών έχει οδηγηθεί στο τι είναι μετά – έχουμε μία βεβαρημένη επόμενη εβδομάδα, εξαρτώμενη από τα δεδομένα, για αυτό πρόκειται να είναι σημαντική “, δήλωσε ο Art Hogan, διευθύνων σύμβουλος της Lazard Capital Markets.

Μετά το κλείσιμο της Wall οι Alcoa, Bank of America και Hewlett-Packard θα αντικατασταθούν από τις Goldman Sachs, Nike και Visa. Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί τα πρώτα νέα ονόματα για τον blue-chip σε σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Dow σημειώνει πτώση 1,02% στις 15.477. Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,77% στις 1.709 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,41% στις 3.775 μονάδες.

Από το χώρο των επιχειρήσεων, την  αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 7,1% αποφάσισε η διοίκηση της Texas Instruments Inc. (TXN). Το  μέρισμα της εταιρείας του τεχνολογικού κάδου θα αυξηθεί στα 30 σεντς ανά μετοχή από 28 σεντς, κίνηση η οποία αναμένεται να κοστίσει 22 εκατ. δολ. επιπλέον το τρίμηνο.

Η New York Times ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει και πάλι να πληρώνει μέρισμα, ύψους 4 σεντς, στους μετόχους μετά την κατάργηση του πριν από τέσσερα χρόνια, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια που άντλησε το τελευταίο διάστημα από την πώληση δραστηριοτήτων.

Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και η Goodyear Tire η οποία θα διανείμει μέρισμα, ύψους 5 σεντς, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, ενώ ανακοίνωσε επίσης και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αξίας 100 εκατ. δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, αλλά ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ βρίσκεται στο 1,35.

Τα αμερικάνικα ομόλογα συνεχίζουν την ανοδική πορεία, με την απόδοση του 10ετους ομολόγου να υποχωρεί 0,22% στο 2,75%. Τα treasuries έχασαν προσωρινά κάποια από τα κέρδη τους, μετά από τις δηλώσεις του Tζ. Mπάλαρντ για επιβράδυνση του QE τον Οκτώβριο.

Facebook Comments