Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Ο εισαγγελέας που κάνει εξονυχιστικές έρευνες για την υπόθεση “περί διακίνησης μαύρου χρήματος”…, μάλλον, δε δέχτηκε την έκθεση της Επιθεωρήτριας του Υπουργείου Οικονομικών, Αναστασίας Τσεμπερά, αμφισβητώντας τα στοιχεία της. Σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες, μετά την κατ αντιπαράθεση στοιχείων, ο εισαγγελέας έκρινε πως η εν λόγω έκθεση διαθέτει στοιχεία που αντικρούουν και αναιρούν τα όσα παρουσιάστηκαν στην διαδικασία, και,  όρισε εμπειρογνώμονα για την αξιολόγησή τους.

Ερώτηση με πολλαπλές διαστάσεις: Μήπως τοποθέτηση Χρύσανθου Λαζαρίδη, πως “η στρατηγική έντασης του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση”  και της θεωρίας των δύο άκρων, έχει στραμμένο το βλέμμα στις εκλογές? Μήπως, ικανοποίησε και αρκετή μερίδα ΝεοΔημοκρατών?

Κουϊζ: Ποιος περιφερειάρχης προσπαθεί να συμμαζέψει την ομάδα του? Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες “τον” θέλουν να ζητάει “στήριξη” από έμπειρους και παλιούς συμβούλους.

Την κοινωνική ένταση και αντίδραση στα παραδοσιακά πολιτικά πρόσωπα, καταγράφουν πλήθος εκλεγμένων συμβούλων που έχουν εμπλακεί εδώ και χρόνια στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.  Το είπαμε και καθημερινά επιβεβαιωνόμαστε, πως οι επερχόμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτο-χριζόμενοι υποψήφιοι, ρίχνονται στη μάχη των εκλογών με κριτήριο την γνώση τους στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Θεμιτό από μία άποψη, καθώς οι “ίδιοι” πιστεύουν ή λαμβάνουν μηνύματα πως χρειάζεται κάτι καινούριο, κάτι το διαφορετικό. Η ερώτησή μας, λοιπόν εστιάζεται στο εξής: Ως αυτοδιοικητικοί γιατί δεν κάνατε, δεν μπορούσατε ή δε σας άφηναν?

Μεγάλες δυσκολίες στην εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου, διαφαίνεται πως θ αντιμετωπίσει -αν τελικά πάρει την υποστήριξη της ΝΔ- ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ήδη, ετοιμάστηκε νέος συνδυασμός σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής, τον Δημήτρη Βάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται οποιοδήποτε χαρακτηρισμό “αντάρτη ή διασπαστή” και προτάσσει την αυτοδιοικητική του εμπειρία και γνώση, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ιδέας να κατέρθει στις επερχόμενες εκλογές, βασίζεται στην “επανάσταση της συνείδησης” με έναν καθαρά “ανεξάρτητο συνδυασμό”. Πάντως κύκλοι του ίδιοι, ξεκαθαρίζουν πως “πολιτικά δεν μετακινείται από τις πολιτικές του θέσεις, αλλά θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο του λαού”.

Πάμε ολοταχώς στο Β γύρο των τοποθετήσεων διοικητών νοσοκομείων. Οι πρώτοι διορισμοί αφορούσαν αποκλειστικά και μόνον στα “ακέφαλα – ορφανά” από διοικήσεων, νοσοκομεία στο πανελλήνιο. Τώρα, λοιπόν έρχονται αντικαταστάσεις των υπαρχόντων διοικητών και υποδιοικητών. Θα πέσει “σφαγή”? Θα είναι τουλάχιστον αξιοκρατικοί οι διορισμοί?

Tην πλάτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, γυρνούν καθημερινά, όλο και περισσότεροι πρώην ψηφοφόροι του. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Δεν του συγχωρούν την κίνηση αποχώρησης από την κυβέρνηση. Τον περίμεναν πιο δυναμικό και κοινώς…. πιο διεκδικητικό.

Ποιοι είναι στα “κάγκελα” με τον δεκαήμερο διορισμό του Φάνη Παπά, ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης?

“Απτόητος” συνεχίζει τα αυτοδιοικητικά του μελλοντικά σχέδια, ο “εν αργία” αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής. Οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι βέβαιος για την αθώωσή του, στο δικαστήριο της 1ης Οκτωβρίου και αποφασισμένο εν συνεχεία να διεκδικήσει το Δήμο Θέρμης. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει, στην περίπτωση δικαίωσής του. Θα γυρίσει και θα μείνει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη ή θα παραιτηθεί για να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα?

 

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments