Για μια ακόμα φορά η Fed βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες που δεν αφορούν μόνο τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική, αλλά τις σχέσεις της με μεγάλες επενδυτικές τράπεζες.

Την περασμένη Τετάρτη, η Fed εξέπληξε τις αγορές αφού αποφάσισε να μην προχωρήσει σε tapering αιφνιδιάζοντας όλους τους traders των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Fed έχει μετοχικές σχέσεις με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες τη βοηθούν στα να εφαρμόζει τις νομισματικές της πολιτικές. Στον κόσμο των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών τα μεγάλα κέρδη παράγονται από την τοποθέτηση μερικών milliseconds νωρίτερα από τους υπολοίπους. Επίσης, οι διαρροές είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία τα οποία μελετούν τη συναλλακτική δραστηριότητα των αγορών, υπάρχουν αδιάσειστες ενδείξεις περί (εσκεμμένης;) διαρροής. Και αν νομίζετε ότι αναφέρομαι σε διαρροή μερικών δευτερολέπτων, να είστε βέβαιοι ότι δεν ισχύει. Η διαρροή αναφέρεται σε milliseconds.

Τα οποία όμως ήταν αρκετά για να εκτελέσουν πολύ μεγάλες εντολές στο χρυσό από τα $1312. Ένα ακόμα θέμα είναι ότι τρία λεπτά πριν την ανακοίνωση υπήρξε αυξημένη δραστηριότητα στα futures του πολύτιμου μετάλλου.

Facebook Comments