Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε οριακή και εύθραυστη κατάσταση. Η επόμενη κίνηση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια ή καταστροφική. Γι αυτό και μέσα στα πιεστικά χρονοδιαγράμματα που μας επιβλήθηκαν, οφείλουμε να ζυγίσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις της όποιας λύσης επιλέξουμε.

Είναι επιτακτικό να προχωρήσουμε άμεσα στη συνομολόγηση μιας συμφωνίας με το Eurogroup, η οποία, μεταξύ άλλων, θα διασφαλίζει την παροχή συνεχούς ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, ούτως ώστε να σωθεί η κυπριακή οικονομία, αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου σε ανακοίνωσή της.

Η «υπαλλακτική» επιλογή που είναι η διάλυση κυπριακών τραπεζών, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία εάν, συνειδητά ή λόγω καθυστέρησης, επιτρέψουμε την υιοθέτηση του σεναρίου αυτού που με μαθηματική ακρίβεια δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας στο μέλλον.

Απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να καταλήξουν και να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία με το Eurogroup και το οποίο θα σώζει την κυπριακή οικονομία και θα διασφαλίζει το μέλλον της, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Facebook Comments