Bearish για τον χρυσό αλλά πολύ αισιόδοξος για τις αμερικάνικες και τις ιαπωνικές μετοχές εμφανίζεται τώρα ο διάσημος οικονομολόγος Nouriel Roubini.

Μιλώντας στο συνέδριο Inside Commodities IndexUniverse στη Νέα Υόρκη ο Roubini εξήγησε ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν μειωθεί και το γεγονός αυτό πλήττει την εικόνα του πολύτιμου μετάλλου ως “ασφαλές καταφύγιο” για τους επενδυτές. Παράλληλα, εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού θα πιεστεί προς τα κάτω από την ενίσχυση του δολαρίου και την αύξηση των επιτοκίων .

Δήλωσε αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία και βγήκε overweight για τις μετοχές έναντι των ομολόγων, με επίκεντρο αυτές των ανεπτυγμένων αγορών και όχι των αναπτυσσόμενων. Όπως διευκρίνισε προτιμά τις αμερικανικές και τις ιαπωνικές μετοχές από τις ευρωπαϊκές και τις αγγλικές μετοχές.

Για το σύνολο του κλάδου των εμπορευμάτων εμφανίστηκε αρκετά απαισιόδοξος, εκτιμώντας ότι ” ο σούπερ κύκλος των εμπορευμάτων” έχει τελειώσει.
Ζοφερές εκτιμήσεις διατύπωσε και για τις οικονομίες αναδυόμενων χωρών όπως η Ινδονησία, η Ινδία, η Βραζιλία, η Τουρκία και η Ουκρανία

Facebook Comments