Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές για τρίτη μέρα καθώς οι βιομηχανίες και οι εταιρίες υγειονομικής περίθαλψης κατέγραψαν απώλειες.
Η Nitto Denko Corp. σημείωσε πτώση 11% καθώς η BNP Paribas συνέστησε τη πώληση των μετοχών της εταιρίας. Η Advantest Corp. υποχώρησε 4,2% μετά την πρόβλεψη για απώλειες στα κέρδη της αυτή τη χρονιά.  Η Li & Fung Ltd. σημείωσε πτώση 3,9%.

Ο MSCI Asia Pacific κατέγραψε νωρίτερα απώλειες 0,3% στις 139,97 μονάδες στο Χόνγκ Κόνγκ.  Ο δείκτης μέχρι χθες κατέγραψε άνοδο 7,8% αυτό το μήνα, αγγίζοντας υψηλό τετραμηνίας στις 23 Σεπτεμβρίου μετά την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει το ίδιο ρυθμό τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ και τα στοιχεία από την Κίνα δείχνουν σταθεροποίηση της οικονομίας.

Ο ιαπωνικός Topix σημείωσε μικρές μεταβολές ενώ ο Nikkei 225 κέρδισε 0,6% καθώς το γεν υποχώρησε.

Στο Χόνγκ Κόνγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,5%. Στην Ταϊβάν ο Taiex έχασε 0,9% και ο κιενζικός Shanghai Composite υποχώρησε 1,5%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times σημείωσε πτώση 0,6% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσαν άνοδο 0,2%. Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης NZX 50 υποχώρησε 0,1%.
Τα futures στον Standard & Poor’s 500 σημείωσαν άνοδο 0,2%.

Ανάμεσα στους κερδισμένους της συνεδρίασης η Finsoft Corp., εταιρία που κατασκευάζει software, η οποία κατέγραψε άλμα 536% στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ.

Facebook Comments