Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια με ώθηση από τις ιαπωνικές μετοχές εν μέσω φημολογίας ότι η κυβέρνηση της χώρας θα εξετάσει μειώσεις στην εταιρική φορολόγηση. Ο περιφερειακός δείκτης οδεύει προς τα μεγαλύτερα μηναία κέρδη από τον Ιανουάριο του 2012.

Η Honda Motor Co. σκαρφάλωσε 1,4% στο Τόκιο, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραψε νωρίτερα, καθώς το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά μετά από πέντε ημέρες. Ανάμεσα στους κερδισμένους της συνεδρίασης και η Finsoft Corp., εταιρία που κατασκευάζει software, η οποία κατέγραψε άλμα 536% στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ.

Η Nitto Denko Corp. σημείωσε πτώση 10% καθώς η BNP Paribas συνέστησε τη πώληση των μετοχών της εταιρίας. Η Advantest Corp. υποχώρησε 3,2% μετά την πρόβλεψη για απώλειες στα κέρδη της αυτή τη χρονιά.  Η Li & Fung Ltd. σημείωσε πτώση 3,9%.

Ο MSCI Asia Pacific σημείωσε άνοδο 0,2% στις 140,65 μονάδες στο Χόνγκ Κόνγκ, αναστρέφοντας τις απώλειες που σημείωσε νωρίτερα. Ο ιαπωνικός Topix γύρισε τις απώλειες της τάξης του 1,6% σε κέρδη αφού τα ΜΜΕ της χώρας μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ποσοστού φορολογίας των εταιριών.

Στο Χόνγκ Κόνγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε μικρές μεταβολές. Στην Ταϊβάν ο Taiex έχασε 1,2% και ο κινεζικός Shanghai Composite υποχώρησε 1,5%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times σημείωσε πτώση 0,3% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσαν άνοδο 0,4% και 0,5% αντίστοιχα. Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης NZX 50 σημείωσε μικρές μεταβολές.
Τα futures στον Standard & Poor’s 500 σημείωσαν άνοδο 0,4%.

Facebook Comments