Μετά από το πολυήμερο σερί απωλειών για τη Wall, οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν με κέρδη τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αποτιμούν θετικά τα μάκρο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα στις ΗΠΑ.

 

Ο Dow σημειώνει άνοδο 0,42% στις 15.337 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,58% στις 3.784 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται 0,43% στις 1.700 μονάδες.

 

Η συζήτηση για την ενδεχόμενη αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Fed, με τα διεθνή media να αναφέρουν εκτενώς τον όρο «Octaper», σχολιάζοντας το σενάριο αλλαγής του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από την τράπεζα τον ερχόμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Fed ανέρχεται στο ποσό των 85 δισ. δολαρίων μηνιαίως.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 2,5% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ για το β τρίμηνο, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μη αναθεωρημένα στοιχεία το ΑΕΠ είχε επεκταθεί κατά 2,6%.

Σε άλλα οικονομικά μεγέθη από τις ΗΠΑ, οι νέες εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στις 305.000, έναντι 309.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι  αναλυτές είχαν προβλέψει  άνοδο στις 325.000.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, τα κέρδη της H&M για το α τρίμηνο χρήσης ανήλθαν στα 690 εκατ. δολάρια, σημαντικά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Facebook Comments