Στο πόρισμα των εννέα σελίδων, το οποίο παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, ο αντεισαγγελέας Χαρ. Βουρλιώτης, περιγράφεται η δομή της εγκληματικής οργάνωσης, αρχηγός της οποίας στοιχειοθετείται ότι είναι ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Είναι ο άνθρωπος που οργανώνει και συντονίζει κάθε δραστηριότητα και στον οποίο φτάνουν όλες οι πληροφορίες για τη σωρεία των ποινικών αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται οι συλληφθέντες.

Υπαρχηγός της οργάνωσης χαρακτηρίζεται ο βουλευτής επικρατείας, Χρήστος Παππάς, ο οποίος αναζητείται. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χαρακτηρίζονται οι βουλευτές Ηλίας, Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Ιωάννης Λαγός, που συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο καταζητούμενος Νικόλαος Μίχος.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονίες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκδιβάσεις, πρόκληση σωματικών βλαβών κλπ.

Σε ότι αφορά αξιόποινες πράξεις απο την πλευρά αστυνομικών, στο πόρισμα καταγράφονται περιπτώσεις ανοχής και παραλείψεων. Σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων ρατσιστικών και άλλων επιθέσεων, οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν κινούνταν εναντίον των δραστών αλλά απειλούσαν τους καταγγέλοντες.

Νωρίτερα:

Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Καλιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για άλλους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Facebook Comments