Μπράντ Πιτ, Μάικλ Φασμπέντερ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ και Κάμερον Ντίαζ συμμετέχουν σε μια εκρηκτική ιστορία παρανομίας που θα παρακολουθήσουμε σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώνει τις δυνάμεις του με τον – βραβευμένο με Πούλιτζερ – συγγραφέα Κόρμαν  ΜακΚάρθι («Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους») και χρησιμοποιεί ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, με σκοπό να στήσει ένα παθιασμένο κινηματογραφικό θρίλερ γεμάτο ένταση και αλλόκοτα εφιαλτικό χιούμορ.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός δικηγόρου (Μάικλ Φασμπέντερ) που μπλέκει σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών (ο Μπραντ Πιτ υποδύεται έναν έμπορο) και το πλούσιο καστ συμπληρώνουν ο Χαβιέ Μπαρδέμ, η Πενέλοπε Κρουζ και η Κάμερον Ντιάζ που αντικατέστησε την Αντζελίνα Τζολί, η οποία δεν μπορούσε τελικά να συμμετέχει στην ταινία λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο Φασμπέντερ είναι ένας δικηγόρος αποφασισμένος να βγάλει πολλά χρήματα και μάλιστα πολύ γρήγορα. Κάτι που όπως συμβαίνει συχνά, τον κάνει να συμφωνήσει σε κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα έβρισκε πιθανότατα πολύ κακή ιδέα, να βοηθήσει ένα ζευγάρι εμπόρων ναρκωτικών – που έχουν σαν κατοικίδια δυο γατόπαρδους, να φέρουν εις πέρας την μεταφορά μιας τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών από την Κολομβία στην Αμερική.

Καθώς το σενάριο είναι γραμμένο από τον ΜακΚάρθι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα σχεδιάζουν οι ήρωες του έργου και πως η πιο βίαιη και σκοτεινή πλευρά τους δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί.

Το φιλμ – που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο και την Αμερική, με τα γυρίσματα να σταματάνε για μια εβδομάδα εξαιτίας της αυτοκτονίας του αδελφού του σκηνοθέτη, Τόνι Σκοτ -, αναμένεται στις αμερικάνικες αίθουσες στα τέλη Οκτωβρίου και μοιάζει ήδη σαν μια από τις ταινίες που θα  απασχολήσουν για καιρό σινεφίλ και κριτικούς. Στις ελληνικές αίθουσες αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Odeon, στις 21 Νοεμβρίου.

Facebook Comments