Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα πολύ ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από εκατοντάδες κεραυνούς. Στο «μάτι του κυκλώνα» αναμένεται να βρεθούν τα νησιά των Σποράδων.

Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου, θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά διαστήματα τα νησιά του Ιουνίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Αττική, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα (17/07/2017) το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το πρωί τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (περιλαμβανόμενης πρόσκαιρα και της Αττικής), την Εύβοια, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και τη Θράκη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως σε Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

 

Facebook Comments