Το ρόλο της λαμπερής πριγκίπισσας του Μονακό, Γκρέις Κέλι, που η ζωή της συγκινεί ακόμη  αν και έχουν περάσει 31 χρόνια από τον θάνατό της, ενσαρκώνει η βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν.

Η εντυπωσιακή αυστραλή ηθοποιός υποδύεται την Γκρέις Κέλι στην ταινία «Grace of Monaco»,  που περιγράφει την πριγκιπική ζωή της πρώην στάρλετ, έξι χρόνια μετά τον γάμο της με τον γαλαζοαίματο σύζυγό της.

Η ταινία, που δεν αποτελεί κινηματογραφική βιογραφία, ακολουθεί τη δράση της γοητευτικής ηθοποιού και Πριγκίπισσας του Μονακό σ’ ένα άγνωστο κομμάτι της ζωής της,  στην πολιτική της δραστηριότητα δίπλα στον Ρενιέ.

Διαδραματίζεται μεταξύ Δεκέμβρη του 1961 και Νοέμβρη του 1962, όταν η Κέλι κινήθηκε παρασκηνιακά για να σώσει το Μονακό από σίγουρο πραξικόπημα. Ήταν η εποχή όπου η Γαλλία είχε κουραστεί, με το μικρό κρατίδιο να αποτελεί παράδεισο φοροδιαφυγής και τα πράγματα να έχουν  αγριέψει.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκτός από την Νικόλ Κίντμαν, συναντάμε την Παζ Βέγκα, τον Τιμ Ροθ και τον Φρανκ Λανγκέλα, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ολιβιέ Νταάν, του εξαιρετικού βιογραφικού φιλμ «Ζωή Σαν Τριαντάφυλλο», για την Εντίθ Πιαφ.

Τα τρία παιδιά της Κέλι, ο Αλβέρτος, η Στεφανί και η Καρολίνα, μέσω δελτίου Τύπου στις αρχές του χρόνου, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ταινία του Νταάν, κατηγορώντας το «Grace of Monaco» ως ανακριβές και σε καμία περίπτωση ως μια ταινία που δικαιώνει τη μνήμη της μητέρας τους. Θυμίζουμε,  πως η διάσημη ηθοποιός σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1982, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Η Νικόλ Κίντμαν, σε δηλώσεις της, αναφέρει πως η ταινία είναι δραματική  και πως ουσιαστικά εστιάζει στο πέρασμα της Γκρέις Κέλι από σταρ του σινεμά στο θρόνο του παλατιού. «Πρόκειται για ένα μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ που αναφέρεται σε ένα μικρό κομμάτι της ζωής της Κέλι που αποκαλύπτει την ανθρωπιά της, τους φόβους και τις αδυναμίες της» είπε η 46άχρονη Κίντμαν.

Το πολυαναμενόμενο βιογραφικό δράμα του Ολιβιέ Νταάν, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τέλη Δεκεμβρίου, τελικά, θα μείνει εκτός της κούρσας για τα βραβεία Όσκαρ του 2014, έπειτα από απόφαση της εταιρείας διανομής του φιλμ να μεταφέρει την ημερομηνία εξόδου του την άνοιξη του επόμενου χρόνου.

Facebook Comments