Χωρίς συναλλαγές και χωρίς ιδιαίτερο τζίρο και ενδιαφέρον, η αγορά επιχειρεί μία ακόμα κίνηση πάνω από τις 1.020 μονάδες. Σύμφωνα με διαχειριστές από την Eurobank, η αγορά δεν έχει βάθος κι αυτό σε μεγάλο βαθμό αποθαρρύνει σε αυτή τη φάση ξένους οι οποίοι θέλουν να τοποθετηθούν.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά στο θέμα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα σοβαρά στοιχεία τα οποία να μπορεί να λάβει κανείς υπ’ όψη του.

Το σημαντικότερο όλων δε, είναι ότι δεν υπάρχουν p/e’s διότι δεν υπάρχει ακόμα σταθερή κερδοφορία, που σημαίνει ότι όλες οι προβλέψεις μπορεί να πέσουν έξω. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι τα hedge funds που ενεργοποιούνται την περίοδο αυτή στη χώρα δείχνουν ανεκτικότητα, ίσως διότι ξέρουν από αυτού του τύπου αγορές, μετά μάλιστα την υποβάθμιση του Χ.Α. σε αναδυόμενη αγορά από την Morgan Stanley.

Η κίνηση που λαμβάνει χώρα σήμερα στο ταμπλό πάντως, στηρίζεται και πάλι στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, με την κόπωση να συνεχίζεται στις τράπεζες. Ο γενικός δείκτης ενισχύεται στις 1.022 μονάδες και με υψηλό ημέρας στις 1.025, αλλά με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, μόλις 19 εκατ. ευρώ. Ισχυρή αντίδραση στην ΕΥΔΑΠ ενόψει ιδιωτικοποίησης και μετά την αλλαγή σύστασης από την Eurobank Equities με τιμή στόχο τα 10,40 ευρώ.

Κέρδη για την MIG, που ενισχύεται σχεδόν κατά 3%, 2,475 ο ΟΤΕ, λόγω αναδιάρθρωσης δανεισμού και νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου, σταθερή αξία ο Μυτιληναίος, που ενισχύεται στα 4,88 ευρώ, ΟΛΠ  στο +1,63% λόγω ιδιωτικοποίησης εντός του επόμενου εξαμήνου και 1,835 η Ιντραλότ, στο 1,67 ευρώ. Πάνω από τα 7,90 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Motor Oil και από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ισχυρά είναι τα κέρδη για τον Φουρλή και τα Πλαστικά Θράκης.

Σημειωτέον, ότι ο τζίρος εμφανίζεται μειωμένος λόγω του ευρύτερου προβληματισμού που υπάρχει στις αγορές εξαιτίας των πολιτικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην Ιταλία και την Πορτογαλία, αλλά και εξαιτίας του ενδεχομένου να πέσουν τελικά οι ΗΠΑ σε… δημοσιονομικό γκρεμό.

Πρόκειται για εξελίξεις που φρενάρουν την κίνηση των κεφαλαίων διεθνώς.  Από την άλλη, η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή τα στις επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα τη συνάντηση που θα έχει με την επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

ΧΣ

Facebook Comments