Πολλά έχουν λεχθεί από το πολιτικό μας σύστημα για τις δύο αυτές έννοιες. Για να δούμε λοιπόν τί σημαίνει η κάθε μία και πόσο επηρέασαν την εφαρμοζόμενη πολιτική! Εκφράσεις όπως: προοδευτικό κόμμα, Δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, προοδευτικό κίνημα, προοδευτικό αίτημα, κυριάρχησαν από την δεκαετία του 80 και μέχρι σήμερα. Αλήθεια τί είναι προοδευτισμός; Είναι λοιπόν μία ιδεολογική τάση στην πολιτική και κοινωνική οργάνωση.

Συνήθως αναφέρεται σε αντιδιαστολή με τον συντηρητισμό.Βασικά δεν προσδιορίζει μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη η ιδεολογία. Οι προοδευτικοί υποστηρίζουν οτι οι ιδέες τους αποτελούν το επόμενο στάδιο στην εξελίξη μιάς κοινωνίας. Τά κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974 και μετά ηταν κόμματα βαθιά συντηρητικά και ας επικαλούνταν τον όρον “προοδευτικό”.

Όποιες προοδευτικές ιδέες εφαρμόσθηκαν ήταν απόρροια πιέσεων του υπέρμετρου Συνδικαλισμού και της αγωνίας της πολιτική τάξης για την διατήρηση της εξουσίας.{πελατειακή σχέση}

Ακόμα και σήμερα επικαλούνται τον προοδευτισμό για όλα αυτά που υφίσταται ο Ελληνικός λαός. Για την πολιτική τάξη στην Ελλάδα οι έννοιες πλέον έχουν χάσει την λογική τους. Κυριαρχεί η ματαιοδοξία στα ανώτατα κλιμάκια της και η αρπαχτή, το προσωπικό συμφέρον, το συμφέρον των κολητών και το συμφέρον των διαφόρων χορηγών του πολιτικού προσωπικού του πολιτικού συστήματος.

Εκείνο που σήμερα είναι πλέον επιβεβλημένο να γίνει είναι βρεθεί το πραγματικό προοδευτικό που κατά την άποψη μου είναι το απόλυτο συμφέρον της Χώρας και των Πολιτών της. Πρέπει να γίνει ένας συγκερασμός όλων εκείνων των ιδεών που θα μπορούσαν να δώσουν μία και μόνη συνισταμένη.

Την Εθνική πολιτική που χρειάζεται ώστε η χώρα να φύγει μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Τότε και μόνον τότε θα κερδίσει η ΕΛΛΑΔΑ την θέση που της αξίζει στο Παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα. Βασική όμως προϋπόθεση είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι που και θα θέλουν αλλά και θα μπορούν να προσφέρουν ανοιδιοτελώς την γνώση και την ικανότητα στην υπηρεσία του Ελληνικού Λαού. Τούτο όμως το πολιτικό προσωπικό είναι τελείως ανεπαρκές και έλεγα μάλιστα οτι είναι ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ.

Facebook Comments