Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 916 μονάδες, με την Πειραιώς να ενισχύεται σχεδόν κατά 2,6% και η Alpha πάνω από 2%. Κέρδη και για την Eurobank κατά 1,6%, αλλά και για την ΕΤΕ που ενισχύεται περίπου κατά 2%.

Από εκεί και πέρα ευκαιρία για μείωση των αποτιμήσεων ή πωλήσεις με προφανή σκοπό την αποκομιδή ρευστότητας παρατηρείται στη ΜΕΤΚΑ που υποχωρεί  στα10,82 ευρώ, Jumbo στα 6,47 ευρώ, ΕΛΠΕ, κάτω από τα 8 ευρώ, ΟΛΠ, στα 17,60, Motor Oil, στα 7,5 ευρώ, ΟΤΕ, στα 5,24 ευρώ, ΕΧΑΕ στα 4,40 ευρώ. Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 33,9 εκατ. ευρώ.  Σημειώνεται ότι στη Eurobank Properties πραγματοποιήθηκε πακέτο της τάξης των 3 εκατ. τεμαχίων, ύψους 18 εκατ. ευρώ. 

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να κινείται κάτω από τις 920 μονάδες, τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει φως ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στην Κύπρο.

Το μόνο βέβαιο είναι, μετά την ανακοίνωση από την Προεδρεία της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το ενεργητικό των Κυπριακών Τραπεζών περνάει στην Ελλάδα, στο ΤΧΣ, για τα οποία έντονο ενδιαφέρον έχουν δείξει η Πειραιώς για τη Λαϊκή και η Alpha για την Κύπρου. 
Αυτό και μόνο, σύμφωνα με την αγορά αποτελεί εγγύηση ότι δεν πρόκειται να χαθούν τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών στις Κυπριακές τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω των εξελίξεων αυτών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει γράψει το «M», πηγαίνουν πιο πίσω.

Ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τ. Ζαμάνης, προβλέπει ότι, «τελικά θα βρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα εξασφαλίζουν την παραμονή της Κύπρου στην  ευρωζώνη, κάτι που θα δώσει στο Χ.Α. την ευκαιρία να αναπνεύσει».

Facebook Comments