Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο αμερικανικό πρακτορείο CNBC, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αναμένεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

«Η επιστροφή στις αγορές πιθανώς θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Αθήνα περιμένει τη συνεδρίαση του ΔΝΤ και την έκθεση του S&P» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα συγκληθεί το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή -χωρίς χρηματοδότηση- του Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, αλλά και να συζητήσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Παράλληλα, την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η αναθεωρημένη έκθεση του Standard & Poor’s για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ότι οι παραπάνω εξελίξεις θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις διακυμάνσεις των ομολόγων, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει περαιτέρω την επιστροφή στις αγορές.

Το τελευταίο διάστημα -χάρη κυρίως στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης- οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν ανακάμψει στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών, με την απόδοση του 2ετούς ομολόγου να κινείται στα επίπεδα του 3,4% και του 10ετούς ομολόγου στα επίπεδα του 5,2%

Facebook Comments