Μετά την 5η γενιά του αγαπημένου και κλασικού supermini που έκανε ντεμπούτο το 2009, η VW προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του Polo!

Το νέο Polo έχει γίνει βεβαίως πιο σύγχρονο εμφανισιακά, ποιο ποιοτικό και κυρίως έγινε ακόμα πιο άνετο. Προσφέρει μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό και ένα σημαντικά πιο μεγάλο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 351 λίτρα. Έχει μόνο ελάχιστα μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά έχει σημαντικά μεγαλύτερο μεταξόνιο που φτάνει τα 2.564 χιλιοστά –έναντι 2.470 του απερχόμενου μοντέλου.

Νέα στοιχεία εξοπλισμού του Polo είναι οι full LED προβολείς, τα LED φώτα ημέρας, το σύστημα κλιματισμού “Air Care Climatronic”, η ασύρματη φόρτιση των smartphone και μία από τις μεγαλύτερες πανοραμικές οροφές της κατηγορίας. Επιπλέον, είναι διαθέσιμη η ανάρτηση “Sport Select” με τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Μέσω των διάφορων εξοπλιστικών εκδόσεων, χρωμάτων, εσωτερικών, ζαντών και ειδικών πακέτων εξοπλισμού, το νέο Polo μπορεί να εξατομικευτεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Στην ελληνική αγορά, το Polo προσφέρεται με πέντε βενζινοκινητήρες, ξεκινώντας από τον 1.0 MPI των 75 PS και φτάνοντας ως τον νέο 1.5 TSI Evo των 150 PS με την απενεργοποίηση κυλίνδρων ACT, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο 2λιτρος κινητήρας του Polo GTI απόδοσης 200 PS. Θα διατίθεται με δύο πετρελαιοκινητήρες 1.6 TDI με 80 και 95 PS, ενώ για πρώτη φορά η Volkswagen εξοπλίζει το μικρό μοντέλο της με έναν κινητήρα φυσικού αερίου τον 1.0 TGI με ισχύ 90 PS.

Το νέο Polo 6ης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στα τέλη του 2017. 

Facebook Comments