Ο συνήγορος του κ. Γεωργίου Γιώργος Στεφανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…», την επομένη της άσκησης αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

«Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια» επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης.

«Αν πράγματι ο κ. Γεωργίου είπε ψέματα, θα ήμασταν πλούσιοι, θα παίρναμε λεφτά που μας περίσσευαν… Τότε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ να τελειώνουμε» δήλωσε σκωπτικά ο δικηγόρος. 

«Η δικαστηριακή αλήθεια δεν μπορεί να συγκρούεται προς το αυτονόητο, γιατί τότε δικάζεται το κυρός της δικαιοσύνης. Υπάρχουν 320 δισεκ. να τα δωσουμε πίσω; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα της υδρογείου;» διερωτήθηκε. 

«Και το καλύτερο ρολόι του κόσμου αν το ξεκινήσεις τώρα να δείχνει μεσάνυχτα θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα;» είπε ακόμα ο κ. Στεφανάκης, υπενθυμίζοντας ότι και «ο υπουργός Οικονομικών για να πάρει τη δόση διαπραγματευόταν για την απόφαση της Δικαιοσύνης. «Όταν το λάθος είναι διαρκές ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι κολακευτικό για τη χώρα να παραβιάζουμε ό,τι είναι αυτονόητο».

Για «ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ με τον κ. Γεωργίου που συνεχίζεται, και θα συνεχιστεί» μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς ακόμη και να του καταβάλει τα δικαστικά του έξοδα για τις προηγούμενες δικαστικές περιπέτειες. Εγώ, πρόσθεσε πάντως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν θα γίνω ΣΥΡΙΖΑ για να κρίνω τη Δικαιοσύνη.

 

Facebook Comments