Δύο νεκροί τουρίστες, δεκάδες ελαφρά τραυματίες, εκ των οποίων πέντε σοβαρά, και σοβαρές ζημιές σε αρκετά κτίρια και το λιμάνι της Κω, είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε στη 1.31 τα ξημερώματα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Ζημιές έχει υποστεί και το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα του εσωτερικού λιμανιού.

Kανονικά θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Κω, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που έχει μεταβεί στο νησί.

Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους και τραυματίες, ενώ η ηλεκτροδότηση αρχίζει να αποκαθίστανται.

Οι ζημιές σε πρώτη φάση φαίνεται να περιορίζονται στην πόλη της Κω και αναμένεται σήμερα να υπάρξει πλήρης καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης.

Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, λόγω του πανικού που επικράτησε διανυκτέρευσαν στους δρόμους.

 

 

 

Facebook Comments