Με το αμερικανικό δημόσιο να παραμένει «κλειστό» για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν νέες, ισχυρές απώλειες, λόγω του διαφαινόμενου οικονομικού αδιεξόδου.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow, «χάνοντας» τις 15.00 μονάδες, υποχώρησε στο -0,90% και τις 14.997 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο -1,07% και τις 3.774 μονάδες. Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500  κατέγραψε απώλειες στο -0,90% και τις 1.679 μονάδες.

Τέλος, το ADR της ΕΤΕ ενισχύθηκε στο +0,84% και τα 4,20 δολάρια.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει το “λουκέτο” σε κυβερνητικές υπηρεσίες για τρίτη διαδοχική ημέρα στις ΗΠΑ με τους επενδυτές πλέον να ανησυχούν έντονα ότι ενδεχόμενη παράταση της κυβερνητικής κρίσης θα επηρεάσει αρνητικά τα ευρύτερα οικονομικά στοιχεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του προέδρου Obama με τους ηγέτες του Κογκρέσου ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία για τον προϋπολογισμό.

Στα μάκρος της ημέρας, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1.000 αιτήσεις ήτοι στους 308.000 νέους ανέργους.

Επιπλέον, ο κλάδος υπηρεσιών της αμερικάνικης οικονομίας συρρικνώθηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Institute for Supply Management καθώς ο δείκτης ISM μειώθηκε στις 54,4 μονάδες, από 58,6 μονάδες τον Αύγουστο, όταν και είχε αναρριχηθεί με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Constellation Brands ενισχύθηκε 3,2% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στον αντίποδα η μετοχή της Tesla Motors υποχώρησε 4,2% μετά την κυκλοφορία βίντεο στο YouTube που δείχνει ένα Model S να φλέγεται.

Facebook Comments