Με αφορμή τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τονίζει σε ανακοίνωσή του πως το σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ ήταν αποκλειστικά δικό του και των υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας.

Αναλυτικά η δήλωση: 

“Η ΝΔ συνεχίζει να χρησιμοποιεί το όνομά μου για να παίζει βρώμικα επικοινωνιακά παιχνίδια με την βοήθεια όσων μίντια βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

Η ΝΔ, μετά τον ακατάσχετο καταστροφικό μνημονιακό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απολέσει κάθε πραγματικό έδαφος να ασκήσει αντιπολίτευση, γι αυτό και επιδίδεται σε ένα τυφλό παραπλανητικό παιχνίδι, προκειμένου, ματαίως, να εμφανιστεί με διακριτό ρόλο στην πολιτική σκηνή.

Πρώτον: Η ΝΔ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου όταν με συνδέει με οποιονδήποτε τρόπο με τον Γ. Βαρουφάκη. Με τον Γ. Βαρουφάκη έχω διαμετρικά αντίθετες θέσεις και πολύ περισσότερο δεν έχω καμία σχέση με τις δήθεν “αποκαλύψεις” του και το επικοινωνιακό show στο οποίο επιδίδεται.

Δεύτερον: Δεν περιέγραψα ποτέ, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, κανένα σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Τσίπρα και της ομάδας του, για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Και δεν μπορούσα να περιγράψω ένα τέτοιο σχέδιο, γιατί απλούστατα ποτέ δεν υπήρξε.
Αντίθετα, προσωπικά πρότεινα και πάσχιζα να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη και μάλιστα να το εννοεί και να το εφαρμόσει, ως τη μόνη επιλογή για να προωθήσει τις εκλογικές δεσμεύσεις του και να καταργήσει μνημόνια και λιτότητα, θέτοντας την χώρα σε τροχιά κυριαρχίας και ανάπτυξης.

Δυστυχώς, όμως, ο Τσίπρας και η ομάδα του, μαζί και ο Γ. Βαρουφάκης, δεν ήθελαν ούτε καν ν ακούσουν για έξοδο από το ευρώ.

Είναι τραγικό ότι, τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι τόσο φανατικά και δογματικά προσηλωμένοι στο ευρώ και την ευρωζώνη, ώστε στο όνομά τους και στο όνομα των συμφερόντων που επωφελούνται από την ευρωζωνική κατοχή της χώρας, να θυσιάζουν τον τόπο, την δημοκρατία, τον ελληνικό λαό και το παρόν και το μέλλον της νεολαίας.

Είναι θλιβερό και βαθύτατα αντιδημοκρατικό το θέαμα μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, να ζητούν την επέμβαση του εισαγγελέα για να ποινικοποιήσουν, τυχόν, σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ας μην ψάχνουν φαντάσματα.

Η πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποκλειστικά δική μου πρόταση και των υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας.

Κανένας άλλος δεν την υιοθετούσε. Αντίθετα την πολεμούσαν αδίστακτα και γι αυτό συνθηκολόγησαν, υπογράφοντας το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

Η ΝΔ και ο αρχηγός της, καλώντας την Δικαιοσύνη να ενεργήσει σε βάρος μας, γυρίζουν την πολιτική ζωή δεκαετίες πίσω σε εποχές σκοτεινών διώξεων και ποινικοποίησης πολιτικών θέσεων.

Οι πολιτικές προτάσεις, όμως, που ανοίγουν δρόμους για την χώρα δεν μπορούν να ανακοπούν ούτε με εισαγγελείς ούτε από την Αστυνομία.

Γρήγορα, τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης, μαζί με όλον τον θανάσιμο μνημονιακό συνεταιρισμό της χώρας, θα ανατραπούν και η Ελλάδα κυρίαρχη, δημοκρατική, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, θα βαδίσει τον δρόμο της διεξόδου, της ανασυγκρότησης και της δικαιοσύνης”.

Facebook Comments