Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε στη Βουλή εντολή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη,  για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

Στον βουλευτή αποδίδεται το αδίκημα της «στάσης» το οποίο διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, όταν τον Απρίλιο του 2010 τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία προς την κεντρική πλατεία της Λάρισας για να τιμήσουν τον Διγενή Γρίβα.  Η αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν επέτρεψε την  πορεία και προσπάθησε να τους εμποδίσει με τα μέλη της Χρυσής  Αυγής να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Για εκείνο το επεισόδιο ο Η. Παναγιώταρος και τέσσερα ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα και σε βάρος του κ. Παναγιώταρου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της στάσης, όμως τον  Ιούνιο του 2013 που εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου.

Facebook Comments