Συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιηθεί το διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών. Στο επίκεντρο του Συμβουλίου θα βρεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με έμφαση στα ενεργειακά

Μετά τη συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί θα κάνουν δηλώσεις, ενώ θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνιών και κοινής διακήρυξης.

Αργότερα, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα με τον ισραηλινό ομόλογο του (G2G) και στη συνέχεια θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού σε δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό YOZMA, που είναι το μεγαλύτερο fund of funds του Ισραήλ και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Forum.

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν 104 έλληνες επιχειρηματίες, κυρίως από τους τομείς της τεχνολογίας, των κατασκευών, της ενέργειας, της πληροφορικής & των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας και των τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί επίσης συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Invest in Greece και Invest in Israel.

Facebook Comments