Τουλάχιστον 278 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν σήμερα σε δύο επιχειρήσεις των δυνάμεων της λιβυκής ακτοφυλακής στις δυτικές ακτές της χώρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης.

Μία από τις δύο επιχειρήσεις διάσωσης έγινε στα ανοιχτά της πόλης Σαμπράθα, 70χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, στην οποία διασώθηκαν 150 μετανάστες.

“Δύο γυναίκες και τέσσερα νεαρά παιδιά επέβαιναν στην λέμβο που εντοπίστηκε 7 ναυτικά μίλα ανοιχτά της Σαμπράθα”, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Αγιούμπ Κασίμ.

Οι παράκτιες πόλεις στα δυτικά της Τρίπολης, Ζαγουίγια, Σαμπράθα και Ζουγουάρα, είναι από τα πιο συνηθισμένα σημεία αναχώρησης μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Δυτικότερα, στα ανοιχτά της πόλης Ζαγουίγια, οι αρχές διέσωσαν ακόμη 128 ανθρώπους, ανάμεσά τους 14 γυναίκες, περίπου 14 ναυτικά μίλια από την μικρή πόλη αλ Μάγια.

Η πλειονότητα των μεταναστών προερχόταν από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν και ένας από το Μπαγκλαντές και δύο από την Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), 111.514 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο διασχίζοντας τη Μεσόγειο και περίπου 2.360 έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.
 

Facebook Comments