Σε αύξηση της αξιολόγησης τους για την ευρωπαϊκή αγορά και τις αναδυόμενες αγορές σε «overweight» από «ουδέτερη» προχώρησαν οι στρατηγικοί αναλυτές της HSBC, μειώνοντας παράλληλα τη σύσταση τους για την αγορά των ΗΠΑ σε «ουδέτερη» και την αγορά της Ιαπωνίας σε «underweight».

Σε νέα έκθεσή της όπου αναλύει την δυναμική της κερδοφορίας των εταιρειών και τις αποτιμήσεις των μετοχών σε διάφορες χώρες και κλάδους, η HSBC τονίζει πως εντός της ευρωπαϊκής αγοράς είναι «οverweight» στα χρηματιστήρια της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

Όπως σημειώνει, ένα καλύτερο οικονομικό περιβάλλον θα οδηγήσει σε ανοδικές εκπλήξεις την κερδοφορία των εταιρειών στην Ευρώπη και το περιβάλλον της νομισματικής πολιτικής θα γίνει πιο θετικό για τις μετοχές.

Στις ΗΠΑ, οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν αρκετά θετικές, ωστόσο οι πιθανότητες να υπάρξουν θετικεές εκπλήξεις στην κερδοφορία είναι μικρές και οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι αρκετά «τεντωμένες».

Σε ότι αφορά την Ιαπωνία, η τράπεζα σημειώνει πως δεν βλέπει κάποιον θετικό καταλύτη και στην Κίνα, ενώ η ανάπτυξη σταθεροποιείται και οι αποτιμήσεις είναι φθηνές, αυτό εν μέρει  εξαλείφεται από την πτώση της κερδοφορία και τα δομικά προβλήματα της χώρας.

H ΗSBC μειώνει την στάση της για την αγορά της Ιαπωνίας σε «underweight» και αυξάνει την στάση τις στις αναδυόμενες αγορές σε «ουδέτερη».

Σε ότι αφορά τους κλάδους, η HSBC παραμένει «overweight» στην τεχνολογία  και αυξάνει τους κλάδους των βασικών υλικών και της ενέργειας σε «οverweight». Όπως σημειώνει, όλοι αυτοί οι κλάδοι είναι κυκλικοί και η κερδοφορία των εταιρειών τους βελτιώνεται, ενώ οι αποτιμήσεις είναι λογικεές.

Παράλληλα, παραμένει «underweight» στους κλάδους της υγείας και της βιομηχανίας και μειώνει τα βασικά καταναλωτικά αγαθά σε «underweight»

Facebook Comments