Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεόφυτου, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με κούρεμα των καταθέσεων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συζητείται κούρεμα άνω του 20%-25% για τα 100.000 ευρώ και πάνω.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε μάλιστα ότι μετά την εξαγορά των κυπριακών υποκαστηματων στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς το χρηματοδοτικό κενό μεώνεται στα 3 δισ. ευρώ από 5,8 δισ. ευρώ αρχικά. «Θα έχουμε να βρούμε από αύριο μόνο τα μισά απ’ ό,τι ήταν αρχικά αναγκαίο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η διάσωση της Κύπρου περιέχει «οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί», διεμήνυσε νωρίτερα την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Καθαρά στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται το ενδεχόμενο φορολόγησης των καταθέσεων, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου, Μιχάλης Σαρρής.

Kατά της συρρίκνωσης του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος τάχθηκε ο νομπελίστας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Κυπριακού Οικονομίας Χριστόφορος Πισαρίδης, σε ομιλία του σε συνέδριο του Economist.

Για συνεισφορά πάνω στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.

Facebook Comments