ΠΑΣΟΚοι “Τα μάθατε τα νέα”? Ο “ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ….
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΛΕΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙΣ “ΕΣΥ” ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ “ΠΑΣΟΚ-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ” ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ????

Τόσες συνιστώσες… τόσες τάσεις… τόσες ενσωματώσεις… ΤΟΣΟ ΠΑΣΟΚ!!! ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ………… ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ  ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ: “ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΕΝΩΜΜΕΝΟ! ΔΥΝΑΤΟ!” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΜΕΡΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΑΡΧΗΓΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΧΡΩΜΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ, ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ. Αλήθεια ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΟΥ ενώνουν τις δυνάμεις τους? ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥ.

Μπορεί ο νέος αρχηγός να είναι νεώτερος, αλλά “ΑΝΔΡΕΟ-ΦΕΡΝΕΙ”. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Νίκου Παπανδρέου “πως το εργοστάσιο έβγαλε έναν Ανδρέα”. Λέτε οι ΠΑΣΟΚοι να πιστεύουν στην μετεμψύχωση? ΜΠΟΡΕΙ! ΑΠΟ “ΑΥΤΟΥΣ” ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Πάντως. η πολιτική των συμμαχιών είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΑΖΑ. Βέβαια, αυτονόητο το σχόλιο “ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ. ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ”. Ο Αλέξης μπορεί να θέλει αμφίπλευρο άνοιγμα και προς την αριστερή κατεύθυνση, αλλά και προς την κεντροαριστερά, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ. Η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη επιμένει στη συνεργασία με αριστερές δυνάμεις (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που όμως δεν αποδεικνύονται πρόθυμες, ενώ φοβάται το άνοιγμα προς τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς.

Η είδηση πως η κυρία Κατσέλη προανήγγειλε σε συνέντευξή της ότι «έως το τέλος του χρόνου θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση πολιτικών θέσεων», ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ. Η πρώην υπουργός διευκρίνισε πως η σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει από στο 2012 αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινωνική Συμφωνία, ένα κομμάτι των Οικολόγων «αν όχι όλους», την Αριστερή Προοπτική, στελέχη που έφυγαν από τη ΔΗΜΑΡ, την Κοινωνία Πρώτα των κ.κ. Βουδούρη, Μουτσινά και Παραστατίδη, ανεξάρτητες προσωπικότητες κι άλλους. ΚΟΙΝΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ!!!!!

Και όταν λέμε πως δεν είναι όλοι έτοιμοι να ανοίξουν τις αγκαλιές τους, επιβεβαιωνόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περίτρανη απόδειξη, η ιστοσελίδα iskra.gr. η οποία απηχεί τις απόψεις της αριστερής πλατφόρμας. Οι σχολιαστές της ιστοσελίδας εξέφρασαν την έκπληξή τους για τις δηλώσεις Κατσέλη, με τρία θαυμαστικά: “Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!”.

“ΑΥΤΟΙ” ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ! Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ “ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ”, λένε  οι Πράσινοι σεναριογράφοι. Τροφοδοτούν τους “πορτοκαλί” με υλικό ανταπαντήσεων και η πλοκή του σεναρίου παίρνει φωτιά. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ “ΨΑΞΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ” ΨΗΦΟΦΟΡΟ! ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ -λοιπόν- ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ “ΧΑΜΕΝΟ” ΨΗΦΟΦΟΡΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ “ΒΟΜΒΑ” ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: Ο ΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.  ΒΑΘΥ -ΒΑΘΥ – ΒΑΘΥ…. ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ. ΣΦΑΧΘΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΦΑΧΘΕΙΤΕ . Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν -αυτό το κόμμα με τις λιγότερες ακτίνες στον πράσινο Ήλιο σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: “Αποκαλύπτεται ότι την ερώτηση του κ. Τσίπρα την έχουν προφανώς υπαγορεύσει οι συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου που στεγάζει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ”. Και, προσθέτει το ΠΑΣΟΚ: Αποκαλύπτεται πλέον, συνεχίζει  η ανακοίνωσή του, “ότι οι παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπερασπίζονται τις αρχικές αμαρτωλές συμβάσεις. Φτάνει στο σημείο ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τα αντισταθμιστικά οφέλη ως αγωγό δωροδοκιών. Το τραγικό στην υπόθεση είναι, πως ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕ…………..

ΓΑΠ: Όπως λέμε “άδεια” εγκυμοσύνης
Προσωπικά του δίνουμε “μόνιμη” άδεια συνδυασμένη με την οριστική έξοδο από τη χώρα. Όπως πάντα και πιστός στις αρχές και τις αξίες του, ο Γιώργος, δεν έδωσε καν το «παρών» στην τελετή έναρξης των εργασιών του κοινοβουλίου. Σιγά το “παιντί” να μη άφηνε το “γάμο να πάει για πουρνάρια”… Ως είθισται  ζήτησε  άδεια για να λείψει στο εξωτερικό.

Το αίτημα διάβασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης αναφέροντας: «Θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ότι ο συνάδελφος κ. Γιώργος Παπανδρέου, ζητεί άδεια απουσίας στο εξωτερικό. Το Σώμα εγκρίνει». Το “σώμα” τι άλλο θα μπορούσε να κάνει? Αλήθεια έχει κανείς τα κότσια να μην εγκρίνει άδεια στο ΓΑΠ ή μήπως τους βολεύει για να μην τον έχουν μέσα στα πόδια τους?    Ο “πρωθυπουργός” των πέντε θαλασσών και πέντε ηπείρων ξεκινά τα ταξίδια του, στο εξωτερικό,  κατά τα οποία θα δίνει διαλέξεις. ΑΧ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΑΠ. ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ “ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΝΤ…..


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: “Τα πολιτικά κεφάλαια δεν κλείνουν με μεγαλοστομίες”
Αυστηρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκη,ς άσκησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφορικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το κόμμα, μετά την εκδήλωση κατά της βίας που διοργανώθηκε στο Λευκό Πύργο: «Έδωσα τη Δευτέρα το παρών σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η νεολαία της ΝΔ Θεσσαλονίκης στο Λευκό Πύργο, στέλνοντας ένα συμβολικό μήνυμα κατά της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Με έκπληξη διαπίστωσα διαβάζοντας το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε λίγο αργότερα η Διοικούσα Επιτροπή, πως δεν υπήρχε καμία αναφορά στην παρουσία μου στην εκδήλωση. Προφανώς ξέχασαν κάποιοι πως χαρίζω νίκες στη Νέα Δημοκρατία από το 2003, πως πριν τρία χρόνια ήμουν ο πρώτος εκλεγμένος από το λαό  Περιφερειάρχης στην κεντρική Μακεδονία και πως πριν μόλις ένα χρόνο, ο Αντώνης Σαμαράς με όρισε εν λευκώ επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Ξέρω πολύ καλά τα … φιλικά αισθήματα κάποιων στη ΝΔ Θεσσαλονίκης για το πρόσωπο μου. Πανηγύριζαν όταν κηρύχθηκα έκπτωτος. Και κάτι ακόμη: Τα πολιτικά κεφάλαια δεν κλείνουν με μεγαλοστομίες. Όταν αποφασίζεις να πάρεις διαζύγιο με το παρελθόν, πρέπει να έχεις την ικανότητα να σταθείς μόνος σου στα πόδια σου. Αλλιώς, κινδυνεύεις να γελοιοποιηθείς…»

Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν στην περιφερειακή ομάδα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Μπορεί επιφανειακά, η περιφερειακή ομάδα, να φαίνεται ενωμένη στα περιφερειακά συμβούλια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, οι πληροφορίες μας, κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο μέρος των περιφερειακών συμβούλων να “βλέπουν” την επόμενη μέρα. Σχεδιάζουν, τις επόμενες κινήσεις οι οποίες αφορούν από την μετάβασή τους, στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση ώστε να διεκδικήσουν δημαρχιακούς θώκους μέχρι και την οριστική αποχώρησή τους, από το “περιφερειακό” γίγνεσθαι.

Μετά λοιπόν, την παραίτηση του Διονύση Ψωμιάδη και τις οριστικές αποφάσεις και ενέργειες  του Δημήτρη Βάνη, να προχωρήσει στην δημιουργία ανεξάρτητου συνδυασμού που θα κατέρθει στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, διεκδικώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι πληροφορίες θέλουν μία σειρά από εμπειρότατα αυτοδιοικητικά στελέχη να αλλάζουν ρότα πλεύσης ή να σκέφτονται σοβαρά την “αλλαγή” ρότας πλεύσης. Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο Μίμης Φωτόπουλος, σκέφτεται να κατέρθει ως υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Δέλτα ενώ αμετάκλητη είναι η απόφαση του Γιώργου Τσαμασλή (μετά τη ποθητή θετική έκβαση του δικαστικού του αγώνα) να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος, Θέρμης.

Επίσης, τη διάθεσή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στο Ωραιόκαστρο, εξέφρασε ο Θεοχάρης Αποστολίδης. Με τη δημαρχεία, φλερτάρουν, ο αντιπεριφεριάχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, για τη Βέροια, ο αντιπεριάρχης Κιλκίς, Γιώργος Γκουτενίδης για το Δήμο Κιλκίς και Χαράλαμπος Σαράγλου -ως ανεξάρτητος δήμαρχος, στη Χαλκιδική. Την ίδια στιγμή, την πόρτα της περιφέρειας φέρονται να κλείνουν πίσω τους, ο Γαβριήλ Αβραμίδης -νυν βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., η αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Π.Κ.Μ. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου και ο εντεταλμένος σύμβουλος, Δημήτριος Ευθυμιάδης. Αναποφάσιστοι για το “περιφερειακό” του μέλλον, είναι οι κύριοι Κώστας Πάλλας και Ντίνος Κούης.

Ερωτηματικό παραμένει το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα, για να κρατήσει τα έμπειρα και δυνατά στελέχη της περιφερειακής ομάδας που κληρονόμησε από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μήπως… ερώτηση … μήπως, περιμένει πρώτα να κατοχυρώσει τη δική του υποψηφιότητα από τη ΝΔ και μετά να τρέξει να προλάβει… τα “κατά πως φαίνονται” ασυμμάζευτα”? Ή μήπως τα διαλυμένα?  Για να δούμε……

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υποψήφιος Δημάρχος Νεάπολης -Συκεών, Δημήτρης Ζιγκερίδης, στον νυν Δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη. Σε σχετικό ενημερωτικό έντυπο και το site www.zigeridis.blogspot.com, αναρτήθηκε η εξής ερώτηση με το παρακάτω άρθρο:
ΉΤΑΝ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΗΣ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Οι απαντήσεις και η παρουσίαση στοιχείων που περιμέναμε δεν ήρθαν από το δήμαρχο σχετικά με το εάν  εισέπραττε επί σειρά ετών διπλό μισθό από το ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ   , και μάλιστα όταν καταργήθηκε η διπλοθεσία και διπλομισθία από το νόμο Παυλόπουλου 3463/2006, αυτός και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του, απαίτησαν να μη χάσουν ούτε δραχμή!!!  ΡΩΤΟΥΜΕ καθαρά  πήρατε διπλούς μισθούς ή όχι κύριε δήμαρχε από το έτος 2006 μέχρι το 2010 όταν πλέον καταργήθηκε οριστικά η διπλοθεσία με το Καλλικράτη και το Ν.3852/2010;
Καλούμε το Δήμαρχο (Σίμο Δανιηλίδη) να μας  πληροφορήσει αναλυτικά όλες τις πηγές εσόδων που είχε , οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στα συνολικά  δηλωθέντα ποσά  εισοδήματος τα οποία ανέρχονταν το έτος 2008 στο ποσό 119.918 ευρώ , το 2009 ποσό 128.947 και  το 2010 ποσό 92.847 , όταν στα αντίστοιχα έτη τα έξοδα παράστασης  ως δημάρχου ανέρχονταν στις 60.000 , 63.000 και 57.500 ευρώ περίπου ετησίως.

Με νόμο του Παυλόπουλου  απαγορεύθηκε σε δημόσιους υπάλληλους αιρετούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίρνουν τους δυο μισθούς. Τους δόθηκε η δυνατότητα να επιλέγουν είτε το μισθό της υπηρεσίας είτε του εκλεγμένου. Ξεσηκώθηκαν όμως οι αιρετοί άρχοντες και η εφαρμογή του νόμου ανεστάλη μέχρι το Ν.3852/2010.
 

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments