Αντιμέτωπη με νέα υψηλά είναι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς είναι θέμα χρόνου ο γενικός δείκτης να αναμετρηθεί με τα υψηλά που έγραψε τον περασμένο Μάιο που δεν είναι άλλα από τις 1.152 μονάδες.

Η ασφάλεια που παρέχει το ευρώ σε μία αναδυόμενη αγορά, όπως θα είναι η Ελληνική από το τέλος Νοεμβρίου είναι κάτι καθορίζει τις επενδυτικές κινήσεις των ξένων οίκων υποστηρίζουν έμπειροι διαχειριστές τμημάτων private banking σε Ελληνικές τράπεζες.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε σε όλο τους το μεγαλείο, εισροές από funds που έχουν ως προσανατολισμό τις επενδύσεις σε αναδυόμενα χρηματιστήρια, έστω κι αν οι αποτιμήσεις είναι ακριβές. 

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται στις 1.126 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 42 εκατ. ευρώ. Κέρδη περίπου 5% καταγράφει η Πειραιώς, σε νέα υψηλά έτους, στα 7,04 ευρώ ενισχύεται η ΕΧΑΕ, πάνω από 3,4% τα κέρδη για τον Μυτιληναίο στα 5,45 ευρώ, στα 8,82 ευρώ ενισχύεται η Motor Oil, νέα υψηλά στα 13,52 ευρώ για την ΜΕΤΚΑ, στα 9,72 και νέα υψηλά για τη ΔΕΗ και στα 8,55 ευρώ ο ΟΤΕ, που διαπραγματεύεται, επίσης, σε νέα υψηλά. 

ΧΣ

Facebook Comments