Κοντά στα επίπεδα των 1.300 δολαρίων η ουγγιά κινούνταν πριν απο λιγη ώρα ο χρυσός, λόγω της ενίσχυσης του αμερικάνικου νομίσματος σήμερα, μετά από τις ενδείξεις πως η Fed θα προχωρήσει στη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων το τρέχον έτος, και μετά την πρόοδο που φαίνεται να σημειώνεται στο αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον.

Η τιμη spot του χρυσού υποχωρούσε πριν λίγη ώρα 0,35% στα 1302,6 δολάρια η ουγγιά, μετά τις απώλειες της τάξης του 1% στη χθεσινή συνεδρίαση. Οριακά υψηλότερα κινούνται τόσο το συμβόλαιο του ασημιού όσο και του χαλκού, με κέρδη 0,22% και 0,11% αντίστοιχα.

Ο χρυσός έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 22% από τις αρχές το έτους, λόγω των προσδοκιών για αλλαγή της πολιτικής της Fed.

Εν τω μεταξύ, τόσο η Morgan Stanley όσο και η Goldman Sachs εκτιμούν πως το πολύτιμο μέταλλο θα συνεχίσει να υποχωρεί και το 2014 -με την G.S μάλιστα να συστήνει «πώληση» – λόγω της ανάκαμψης της αμερικάνικης οικονομίας, γεγονός που θα οδηγήσει στον περιορισμό  του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed.
 

Facebook Comments