Η Viohalco S.A. έχει υποχρέωση μετά την απορρόφηση της Βιοχάλκο να απευθύνει δημόσια πρόταση για τις εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο, απεφάνθη κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έκρινε,  λαμβάνοντας υπόψη τη νομοθεσία περί δημοσίων προτάσεων και με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, σχετικά με τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της εισηγμένης στο ΧΑ «ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ» από τη θυγατρική της στο Βέλγιο «Viohalco SA», ότι,  εφόσον  ολοκληρωθεί ο εταιρικός αυτός μετασχηματισμός, η εταιρία «Viohalco SA»  θα έχει την υποχρέωση να προβεί σε δημόσιες προτάσεις για τις εταιρείες του ομίλου «ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ» των οποίων οι μετοχές είναι εισηγμένες στο Χ.Α.».

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Βιοχάλκο θα χρειαστεί για τις δημόσιες προτάσεις περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Πηγές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρουν στο “M” ότι ο εταιρικός μετασχηματισμός της Βιοχάλκο δεν εμπίπτει σε καμία από τις εξαιρέσεις του νόμου και μάλιστα εξαιτίας της πολυπλοκότητας του νέου σχήματος ζητήθηκε σειρά γνωμοδοτήσεων από εσωτερικούς και ανεξάρητους εμπειρογνώμονες.

 

ΧΣ

Facebook Comments