Με σημαντικά κέρδη «τερμάτισε» σήμερα, Πέμπτη, η Wall, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων συνεχίζονται με ευοίωνες πλέον, προοπτικές.

Έτσι, ο Dow ενισχύθηκε στο +2,18% και τις 15.126 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο +2,26% και τις 3.761 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο στο +2,18% και τις 1.693 μονάδες.

Τέλος, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -1,58% και τα 4,97 δολάρια.

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ότι παρουσίασαν στον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama μια νέα πρόταση για την προσωρινή αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner εξέφρασε την ελπίδα του ο Αμερικανός πρόεδρος να εκλάβει την πρόταση για αύξηση της ανώτατης οροφής του χρέους για ένα χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων σαν μια προσπάθεια να επιτευχθεί αμοιβαίος συμβιβασμός.

Από το μέτωπο της οικονομίας, ο αριθμός αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 66.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 374.000, έναντι μείωσης 311.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις αυξήθηκαν σημαντικά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού δημόσιων υπαλλήλων που κατέθεσαν αιτήσεις, μετά το λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στο εταιρικό μέτωπο, «άλμα» 7,5% κατέγραψε ο τίτλος της Best Buy καθώς η διοίκηση αναμένει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τριμήνου.

Στον αντίποδα η μετοχή της Citrix Systems Inc. σημείωσε πτώση 12% μετά την προειδοποίηση ότι τα αποτελέσματα γ τριμήνου θα είναι κατώτερα των αναμενόμενων.

Facebook Comments