Το επτά στα επτά κάνει η αγορά την Παρασκευή με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται στα όρια των 1.130 μονάδων και με εκρηκτικό τζίρο που παραπέμπει σε άλλες εποχές, αν και είναι «τεχνητά» αυξημένος, εξαιτίας του πακέτου που έγινε στον ΟΠΑΠ μετά την μεταβίβαση του 33% που κατέχει το Δημόσιο στην κοινοπραξία Emma Delta.

Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν ότι κάτι κινείται τελικά και στις αποκρατικοποιήσεις, αν και η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα. Τα κέρδη του γενικού δείκτη διαμορφώνονται πάνω από 0,5% και το ενδιαφέρον στρέφεται στον ΟΤΕ, που κινείται σε νέα υψηλά, στα 8,85 ευρώ, στην ΕΧΑΕ, στα 7,39 ευρώ, που ευνοείται από την αύξηση του τζίρου στο Χρηματιστήριο, γράφοντας, επίσης, νέα υψηλά.

Νέα υψηλά καταγράφει και η Jumbo, καθώς η αγορά κρίνει σημαντική την κίνηση της διοίκησης να αποπληρώσει το ομολογιακό της που λήγει του χρόνου από το να μοιράσει μέρισμα.  Κίνηση προς νέα υψηλά έτους για τον ΟΠΑΠ, κοντά στα υψηλά έτους η Alpha, στα 0,654, παρόμοια κίνηση για τον Μυτιληναίο στα 5,50 ευρώ, την Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήδη σε νέα υψηλά κινείται η ΔΕΗ, στα 9,78 ευρώ, η οποία έχει ξεπεράσει την τιμή στόχο που της έχει δώσει η Citigroup.

Στον αντίποδα μεγάλες απώλειες σημειώνει η Βιοχάλκο, πάνω από 4% μετά το μπλόκο της Κεφαλαιαγοράς στην έξοδό της από το Χ.Α. και στην  επάνοδό της ως Viohalco S.A. με παράλληλη διαπραγμάτευση σε Χ.Α. και Euronext. Πτώση 3,65% για τα ΣΩΛΚ. Αμετάβλητες παραμένουν Εθνική και Πειραιώς.

Την ίδια ώρα προς επιβεβαίωση του “M” ο επικεφαλής της Eurobank κ. Χρ. Μεγάλου βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί επαφές με μεγάλα funds προετοιμάζοντας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει ταξιδέψει και ο κ. Ν. Καραμούζης για λογαριασμό της Πειραιώς, προετοιμάζοντας με την σειρά του την έξοδο της τράπεζας στις αγορές.

Στο Χ.Α. η κινητικότητα συνεχίζεται με επί τόπου επαφές ξένων οίκων στην Ελλάδα με εισηγμένες και μέλη του οικονομικού επιτελείου. Χθες άλλωστε, είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρενάρα κλιμάκιο της Citigroup.

Facebook Comments