Η συμφωνία για παράταση 6 εβδομάδων στην αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ έφερε ανοδικές κινήσεις στα χρηματιστήρια σε Ευρώπη αλλά και Αμερική.Η σημερινή ημέρα όπως και κάθε Παρασκευή χαρακτηρίζεται από διορθώσεις στα χαρτοφυλάκια ενόψει σαββατοκύριακου.

Τα χρηματιστήρια κατορθώνουν να κρατήσουν τα σημαντικά κέρδη των τελευταίων ημερών με τον DAX και τον αγγλικό FTSE να διαπραγματεύονται +0.20% και +0.60% αντίστοιχα.

Θα περιμένουμε το άνοιγμα της Νέας Υόρκης για να δούμε αν θα καταφέρουν και οι αμερικανικοί δείκτες να διατηρήσουν την ανοδική τάση των τελευταίων ημερών.

Στην αγορά συναλλάγματος τα μεγαλύτερα κέρδη έχουν τα ζεύγη του JPY, με το ιαπωνικό νόμισμα να παρουσιάζεται αποδυναμωμένο στις αγορές. Το EUR/USD βρίσκεται στο +0.41% για την ώρα στα 1.3565, την ώρα που το GBP/USD αντιδρά στην αντίσταση του 1.6000.

Σημαντικές πιέσεις και για τα πολύτιμα μέταλλα με τον χρυσό (-0.80% στα $1.286) και το ασήμι (-1.78%) να δέχονται πιέσεις. Το πετρέλαιο επιστρέφει στα 101.00 με τους επενδυτές να στοχεύουν στα $100.00/βαρέλι.

Facebook Comments