Παρ όλο που δεν επιτεύχθηκε συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνάντησης Ομπάμα-Ρεπουμπλικανών σχετικά με την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού, οι αμερικανικοί δείκτες ολοκλήρωσαν για δεύτερη σερί μέρα τις συνεδριάσεις τους με κέρδη.

Ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,73% στις 15.237 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,83% στις 3.792 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,62% στις 1.703 μονάδες.

Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές χαρακτήρισαν επικοδομητική  τη συνάντηση, διάρκειας 90 λεπτών, που είχαν νωρίτερα με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο ωστόσο διευκρίνισαν ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού ή τον τερματισμό της αναστολής της λειτουργίας πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών που συνεχίζεται για 11η ημέρα.

«Είχαμε συνομιλίες για όλα», είπε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Νταν Κόουτς, ο οποίος εκπροσωπεί την Ιντιάνα. «Αυτό ήταν εποικοδομητικό. Αλλά δεν υπήρξε διευθέτηση των διαφορών», πρόσθεσε.

Ο γερουσιαστής Όριν Χατς της Γιούτας δήλωσε ότι ο Ομπάμα εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την διάρκεια της πρότασης των Ρεπουμπλικάνων για μια βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού.

Η γερουσιάστρια Σούζαν Κόλινς, η οποία εκλέγεται στο Μέιν, δήλωσε ότι ο Ομπάμα εξέφρασε ενδιαφέρον για τις προτάσεις που του υπέβαλαν οι Ρεπουμπλικάνοι αλλά «δεν τις αποδέχθηκε».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Τζόν Μπένερ ανέφερε πως οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχιστούν.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ζημιές 380 εκατ. δολ. ή 17 cents ανά μετοχή ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η JPMorgan Chase από κέρδη 5,7 δισ. δολ. ή 1,40 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Τα έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν σε 23,9 δισ. δολ. σε σύγκριση με 25,9 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου περιλαμβάνουν νομικά έξοδα ύψους 9,2 δισ. δολ. και όφελος 1,6 δισ. δολ. από την απελευθέρωση αποθεματικών. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, τα κέρδη του γ΄ τριμήνου θα ήταν 5,8 δισ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή, διευκρίνισε η τράπεζα.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 75,2 μονάδες ανήλθε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Οκτώβριο, έναντι 77,5 μονάδων που ήταν το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 75,3 μονάδες.

Facebook Comments