Ο λόγος για το «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» του Αμερικανού ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Μάικλ Βιτσέντζο Γκάτσο, το οποίο θ ανέβει σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα από τις 20 Οκτωβρίου στη νεοϊδρυθείσα Νεανική Σκηνή, που αποκτά τη μόνιμη στέγη της στο θέατρο REX-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Η σύγχρονη οπτική της παράστασης, ρίχνει φως πάνω στις μοιραίες επιπτώσεις του εθισμού που ταράζουν συθέμελα τις ανθρώπινες σχέσεις. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Τζώννυ- τον οποίο υποδύεται ο Σήφης Πολυζωίδης- που επιστρέφει σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη εθισμένος στα ναρκωτικά εξαιτίας της αιχμαλωσίας του σε ένα πόλεμο κάπου μακριά. Μετά από μια σύντομη αποτοξίνωση παγιδεύεται ξανά στην πρέζα αδυνατώντας να ενταχθεί στον ιστό μιας κοινωνίας σε κρίση, που έχει χάσει τις αξίες της και παραπαίει μέσα στη σύγχυση και τον μηδενισμό.

Μόνη του διέξοδος φαίνεται να είναι η οικογένειά του, ή ό, τι έχει απομείνει από αυτήν. Εκεί θα στραφεί για να βρει τη δύναμη να αγωνιστεί και να βγει νικητής κερδίζοντας τη χαμένη του πίστη και την ελπίδα για το μέλλον.

Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι Ελίνα Ακριτίδου, Χάρης Εμμανουήλ, Στέλιος Ξανθουδάκης, Πέτρος Πετράκης, Στέλιος Πετράκης, Αλεξάνδρα Μ. Ταβουλάρη και Αντώνης Χατζής.
Τη μετάφραση υπογράφει η Κάλλια Παπαδάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Κώστας Παππάς, τη μουσική ο Κώστας Αθυρίδης και τους φωτισμούς ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

Facebook Comments